Dan Petrescu spune că are mai multe oferte, printre care şi una din Anglia

Tehnicianul Dan Petrescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că mai multe cluburi din străinătate i-au făcut oferte după ce şi-a reziliat contractul cu Unirea Urziceni, printre acestea aflându-se şi unul din Anglia, dar nu din prima ligă.

12 afișări
Imaginea articolului Dan Petrescu spune că are mai multe oferte, printre care şi una din Anglia

Dan Petrescu spune că are mai multe oferte, printre care şi una din Anglia (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

"S-au zvonit mai multe, nu numai de Rusia. În momentul în care s-a aflat că am încheiat contractul cu Unirea Urziceni au fost mai multe telefoane pe care le-am primit, chiar şi azi pe drum. Sunt mai multe cluburi interesate în momentul ăsta, era şi normal. Dar trebuie să iau decizia care e mai bună pentru mine, chit că vor fi foarte multe speculaţii. Decizia pe care o iau numai în timp se va dovedi dacă a fost bună sau nu. Sper să iau decizia cea mai bună pentru mine şi familia mea. E şi un club din Anglia care mă doreşte, dar nu e din prima ligă", a spus antrenorul.

Petrescu a afirmat că i-ar plăcea să ia din nou o echipă de la zero, menţionând în acelaşi timp că soţia vrea ca el să antreneze într-o ţară unde este cald.

"Sincer să fiu, mă interesează să o iau de la zero cu o altă echipă. Îmi place, dacă aş găsi o astfel de echipă. Bine, n-aş zice «Nu» nici lui Real Madrid sau Barcelona, care au deja echipe bune. Dar şi să iei o echipă de la zero să faci ceva. Îmi plac proiectele mai lungi, pentru că mi-am dat seama că dacă stai un an şi pleci nu prea eşti serios. Soţia ştie că unde e bine pentru mine, e bine şi pentru ea. Normal că ea ar prefera o ţară mai caldă, dar rămâne de văzut unde e mai cald. În Rusia nu e cald, deci ar prefera o ţară unde e cald", a adăugat Petrescu.

Întrebat dacă a fost contactat de un club din străinătate înainte de a rezilia contractul cu Unirea Urziceni, Dan Petrescu a răspuns: "Chiar dacă a fost nu spun".

Impresarul Victor Becali a declarat, luni, la GSP TV că gruparea din Liga a II-a din Rusia, Kuban Krasnodar, este o variantă pentru Dan Petrescu dar a precizat că nu este şi singura. Conform Pro Sport, Dan Petrescu va semna în curând cu gruparea Kuban Krasnodar, conducătorii ruşi propunându-i un contract valabil cinci ani.

Dan Petrescu a menţionat că pleca de la Unirea Urziceni chiar dacă echipa reuşea calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. "Au fost trei ani şi jumătate extraordinari la Unirea Urziceni în care am realizat lucruri la care nu ne aşteptam. Am realizat vise, am câştigat campionatul, am participat în Liga Campionilor, am disputat finala Cupei României. Poate că acesta este un mic regret al meu, că nu am câştigat şi Cupa României. Un regret este bineînţeles şi faptul că nu am reuşit să ne calificăm în optimile Ligii Campionilor, pentru că mai aveam de trecut de un singur meci, cel cu Stuttgart. Oricum, chiar dacă echipa se califica nu rămâneam. Este vorba de un motiv personal", a explicat Petrescu.

Tehnicianul a afirmat că poate unii dintre jucătorii de la Unirea Urziceni se bucură de plecarea lui. "N-am vorbit cu niciun jucător până acum, pentru că trebuie să mă văd cu ei. Dacă nu, o să-i sun pe fiecare în parte pentru că aşa e normal. Am lucrat foarte bine cu ei şi trebuie să le mulţumesc. Poate unii dintre ei se bucură că plec, poate unii nu. Unii spuneau că sunt comunist. Când eşti acolo zi de zi şi munceşti, aşa se întâmplă, i-am mai enervat şi eu. Nu sunt aşa fericiţi cu mine. Dar poate mă vor aprecia mai mult după ce voi pleca", a adăugat antrenorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici