Dănuţ Coman ratează Euro-2008

Portarul echipei Rapid, Dănuţ Coman, a suferit o fractură a degetului mare de la mâna stângă din cauza căreia va rata prezenţa la Campionatul European din luna iunie, iar selecţionerul Victor Piţurcă l-a convocat în lotul naţionalei României pentru turneul final pe Eduard Stăncioiu, de la CFR Cluj.

10 afișări
Imaginea articolului Dănuţ Coman ratează Euro-2008

Dănuţ Coman ratează Euro-2008 (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit site-ului FRF, Coman s-a accidentat în timpul antrenamentului de vineri, iar diagnosticul de fractură la degetul mare al mâinii stângi a necesitat aplicarea unui ghips. Coman va purta ghipsul timp de trei săptămâni, iar după aceea va avea nevoie de alte două sau trei săptămâni de recuperare.

Astfel, portarul rapidist a devenit indisponibil pentru meciul amical cu Muntenegru, programat la 31 mai, ora 20.45, pe stadionul Steaua, şi pentru Euro-2008 (7-29 iunie).

În locul lui Coman a fost convocat portarul Eduard Stăncioiu, de la CFR Cluj, care este aşteptat în cursul zilei de astăzi în cantonamentul naţionalei de la Mogoşoaia. Stăncioiu este singurul fotbalist din echipa campioană a României care face parte din lotul României pentru Euro-2008. Un alt fotbalist aflat sub contract cu CFR Cluj, Ciprian Deac, care este, însă, împrumutat la Oţelul Galaţi, face parte din lotul lărgit al României, de 25 de jucători, care va fi restrâns la 23 până la 28 mai, data limită impusă de UEFA pentru anunţarea loturilor care vor participa la Euro-2008.

Portarul echipei Rapid, Dănuţ Coman a declarat că a încercat, fără succes, să îl convingă pe selecţionerul Victor Piţurcă să îl ţină în lotul României şi a precizat că nu îi vine să creadă că va rata Campionatul European.

"Nu ştiu ce să zic şi ce să fac, nu-mi vine să cred că pot rata Euro. Am vorbit şi cu Piţi şi i-am zis că vreau să rămân şi aşa... Poate îmi va trece mai repede, dar mi-a zis că nu se poate. Am trecut prin multe până acum, dar ce mi s-a întâmplat acum nu credeam că voi trăi vreodată. Am strâns din dinţi, am apărat cu umărul lovit şi tot ce am făcut am făcut pentru Euro şi acum văd că nu mai pot ajunge acolo. Nu ştiu ce voi face", a declarat Coman, informează site-ul oficial al clubului Rapid.

Ceilalţi doi portari din lotul României sunt Bogdan Lobonţ (Dinamo) şi Marius Popa (Poli Ştiinţa Timişoara).

La Campionatul European din Austria şi Elveţia, România va evolua în grupa C, alături de campioana mondială Italia, de vicecampioana mondială Franţa şi de Olanda, fostă adversară în preliminarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici