Date despre adversarii României în Liga Naţiunilor

  • Kosovo, Cipru, Lituania sau Gibraltar sunt adversarele României din grupa C2 a Ligii Naţiunilor.
  • Federaţia Română de Fotbal a prezentat date despre echipele cu care vor juca tricolorii.
386 afișări
Imaginea articolului Date despre adversarii României în Liga Naţiunilor

Date despre adversarii României în Liga Naţiunilor (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

Potrivit frf.ro, România a jucat recent împotriva Kosovo, chiar în preliminariile EURO 2024, întâlnire care s-a terminat cu un 0-0 la Priştina şi o victorie a tricolorilor, 2-0, la Bucureşti, pe Arena Naţională.

„Momentan nu are selecţioner, dar posedă acelaşi grup de fotbalişti care evoluează în campionate străine puternice (Rrahmani – Napoli, Zhegrova – Lille, Muriqi – Mallorca, Rashica – Beşiktaş, Muric – Burnley)”, scriu reprezentanţii federaţiei despre naţionala din Kosovo.

Împotriva Ciprului, România a jucat de 13 ori în istorie şi a pierdut o singură dată, reuşind să obţină 9 succese. Cu toate acestea, ultimul duel datează din 2011, un amical disputat pe tărâm cipriot şi încheiat cu victoria României la lovituri de departajare, după 1-1 în timp regulamentar.

Cipru a încheiat pe ultimul loc, cu 0 puncte şi golaveraj 3-28 preliminariile EURO 2024, într-o grupă cu Spania, Scoţia, Norvegia şi Georgia în care nu a pus în niciun moment probleme privind calificarea.

FRF notează că reprezentanta din urna 4 valorică nu e încă decisă. Pe 26 martie se joacă returul barajului Ligii Naţiunilor (pe 21 martie e turul), iar echipa învingătoare va fi adversara tricolorilor.

„Dacă vom întâlni Gibraltar, reprezentativă care a încheiat ultima în grupă şi cu 0 puncte, golaveraj 0-41!, în preliminariile EURO 2024 o grupă cu Franţa, Ţările de Jos, Grecia şi Irlanda, ar fi o premieră istorică pentru naţionala noastră. Lituania a avut calificări EURO 2024 mult mai reuşite şi constituie o reprezentativă cu mai multă tradiţie şi valoare. Balticii au terminat cu 6 puncte preliminariile recente, după o victorie în Bulgaria şi remize cu Ungaria, Bulgaria şi Muntenegru”, arată FRF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici