David Popovici a dat autografe fanilor din Peru

Campionatul Mondial de Nataţie pentru juniori începe în 30 august, la Lima, în Peru, şi îl are, în mod evident, ca cel mai important nume ce se va afla în blockstarturi, pe românul David Popovici. Acesta a participat joi seara la o sesiune de autografe pentru fani.

369 afișări
Imaginea articolului David Popovici a dat autografe fanilor din Peru

David Popovici, Facebook

Cel mai important sportiv care va participa la Campionatul Mondial de înot pentru juniori, românul David Popovici, a fost joi principalul protagonist al unei sesiuni de autografe pentru fanii din Lima, informează Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Organizatorii competiţiei din Peru l-au invitat pe sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, alături de Fernanda León (Peru) şi Diogo Matos (Portugalia), la o întâlnire cu fanii în incinta Videna Aquatic Center Lima.

După antrenamentul de dimineaţă, David Popovici a acordat cu zâmbetul pe buze zeci de autografe fanilor dornici să se întâlnească cu cel mai rapid om de pe planetă în proba de 100 m liber.

Campionatul Mondial de înot pentru juniori (14-17 ani la feminin şi 15-18 ani la masculin) va avea loc în perioada 30 august – 4 septembrie 2022, iar David Popovici va concura în probele de 100 m liber, 200 m liber şi ştafetă 4x100 m liber.

Ediţia cu numărul opt a competiţiei se va desfăşura în incinta Videna Aquatic Center.

Superbul centru acvatic a fost inaugurat în 2019 cu ocazia găzduirii de către Lima a Jocurile Panamericane şi Para-Panamericane. Proiectat şi construit în 17 luni, respectând standardele FINA, Videna Aquatic Center cuprinde, pe lângă gazinul olimpic de 50 de metri, un bazin de sărituri şi unul de încălzire, tot de 50 de metri.

Capacitatea Videna Aquatic Center este de 3.000 de locuri.

La competiţia de la Lima vor participa aproximativ 700 de sportivi din 100 de ţări.

România va fi reprezentată în Peru de nouă înotători, după cum urmează: David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (400 m liber, 800 m liber, 1.500 m liber,), Bianca Costea (50 m liber, 100 m liber), Patrick-Sebastian Dinu (50 m liber, 100 m liber), Rebecca-Aimeee Diaconescu (50 m spate, 100 m spate, 100 m liber, 200 m liber), Aissia-Claudia Prisecariu (50 m spate, 100 m spate, 200 m spate), Ştefan Cozma (200 m liber, 200 m fluture), Alexandru Constantinescu (50 m spate, 200 m spate), Andra Denisa Gorecki (100 m fluture, 200 m fluture).

Totodată, România va mai concura şi în probele de ştafete 4x100 m liber masculin şi 4x100 m liber combinat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici