David Popovici, desemnat sportivul anului în România

Dublul campion mondial şi dublul campion european de seniori la înot, în probele de 100 şi 200 de metri, David Popovici, a fost desemnat joi seara sportivul anului 2022 în România.

273 afișări

Premiul i-a fost înmânat lui David Popovici de Eduard Novak, ministrul Sportului, în cadrul Galei Sportivul Anului, organizată de minister.

„Sunt bucuros să fiu aici, să accept acest premiu, dar sunt foarte bucuros că am reuşit să vă fac mândri în acest an. Sunt convins că voi reuşi să vă fac mândri în continuare. (...) Mă bucur că am reuşit să inspirăm prin munca noastră foarte mulţi copii. Când m-am întors de la Mondialele de la Budapesta, din iunie, şi am aflat că nu mai există locuri în bazin, cererea este prea mare, în niciun bazin din Bucureşti, m-a cuprins o bucurie de neexplicat pentru că asta mi-am dorit dintotdeauna. Asta e misiunea noastră, să educăm cât mai mulţi copii, să-i învăţăm că sportul este bun, să le arătăm cât de multe pot câştiga prin sport”, a spus David Popovici după primirea premiului.

La categoria Sportivul anului au mai fost nominalizaţi, alăduri de David Popovici, Cătălin Chirilă, campion mondial şi european la proba de 1.000 de metri, canoe, şi vicecampion mondial şi bronz european la 500 de metri, precum şi Constantin Popovici, săritor ăn apă, campion european platformă 27 de metri.

 

Autor filmare: Alexandru Stan 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici