David Popovici uimeşte întreaga lume. Reacţiile după ce a devenit campion mondial la nataţie

Tânărul înotător român de doar 17 ani, David Popovici, a câştigat luni seara finala probei de 200 metri liber, devenind campion mondial în faţa unor nume mari precum cea a campionul olimpic în exerciţiu, britanicul Tom Dean. Presa mondială şi specialiştii au reacţionat cu admiraţie.

4139 afișări
Imaginea articolului David Popovici uimeşte întreaga lume. Reacţiile după ce a devenit campion mondial la nataţie

David Popovici uimeşte întreaga lume. Reacţiile după ce a devenit campion mondial la nataţie

Una din primele cuvinte au fost adresate de Eduard Novak, ministrul sportului, care a scris:

„Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori!”

Reacţia vine după ce David Popovici a declarat la interviul de la marginea bazinului: "Cred că motivul pentru care am mers atât de repede este că ştiam că oamenii pe care îi iubesc mă priveau. Şi ei cred în mine"

Tot el a postat, la scurt timp după aceea un mesaj plin de emoţie, alături de o imagine a tricolorului, scriind: M-am gândit la voi toţi. Vă mulţumesc.”

Performanţa lui Popovici a fost obţinută în cea de-a treia zi a Campionatelor Mondiale de Nataţie din 2022 de la Budapesta.

Înotătorul de doar 17 ani a câştigat proba masculină de 200 de metri liber, cu un timp impresionant de 1:43,21. Acesta este cel mai rapid timp din lume în această probă din 2012 încoace şi un nou record mondial de juniori.

Impresionată de performanţa românului, jurnalista italiană Lia Capizzi a scris pe Twitter: „Frumuseţea stilului liber al lui David Popovici. Pentru românul în vârstă de 17 ani, aurul la 200 de metri a fost parcă anunţat. Dar, totuşi, ce progres în ultimele 12 luni. Timp absurd: 1'43"21 (record mondial de juniori). Viitor star? Nu, este deja o vedetă a prezentului.”

David Rieder, corespondent pentru Swimming World, a făcut chiar şi o previziune îndrăzneaţă: „David Popovici, ce înot genial. Ştiţi ce? Cred că poate trece de Caeleb Dressel în proba de 100 liber. Va fi o cursă foarte strânsă.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici