Davide Benetello va fi antrenorul loturilor de karate ale României în următorii doi ani

Italianul Davide Benetello, multiplu campion mondial şi european la karate, care în weekend a susţinut o demonstraţie la Otopeni, a acceptat propunerea ca în următorii doi ani să fie antrenorul loturilor naţionale ale României, obiectivul fiind câştigarea unui titlu mondial sau continental.

305 afișări
Imaginea articolului Davide Benetello va fi antrenorul loturilor de karate ale României în următorii doi ani

Davide Benetello

"Având în vedere prietenia pe care o am cu Davide, am pus la punct o colaborare viitoare, pe o perioadă de doi ani, în care loturile naţionale de tineret şi seniori să fie direct pregătite de Benetello, ţinta fiind titlul de campion mondial şi european la una din categorii. Este un obiectiv extrem de important pentru că, la ora actuală, niciun român nu a reuşit să obţină vreun titlu de campion în aceste versiuni, WKF (n.r. - World Karate Federation) şi EKF (n.r. - European Karate Federation) fiind versiunile supreme în lumea karate-ului mondial şi european", a spus maestrul emerit Lucian Băroiu, cel care l-a adus în ţară pe Benetello, informează ilfovsport.ro.

La rândul său, italianul s-a arătat încântat de propunerea primită. "Este o onoare pentru mine să îmi ajut prietenul, pe maestrul Lucian Băroiu. Mi se pare interesant şi motivant să pregătesc sportivi români pentru că voi, ca naţiune, aveţi un potenţial extraordinar! Iată că antrenorii italieni nu pătrund doar în fotbalul de la voi", a adăugat Benetello.

Cele mai bune rezultate obţinute de români în aceste versiuni sunt locurile 3, care aparţin lui Ştefania Sandu şi Claudia Niţu, iar la echipa naţională de baieţi-seniori, locul 5. În celelalte versiuni, sportivii FRK au obţinut de-a lungul anilor sute de medalii în versiuni de karate precum shotokan şi gojuryu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici