De cine ascultă, de fapt, Gigi Becali şi cum a ajuns Steaua pe locul 7 in Liga 1

Pe fondul rezultatelor slabe din Liga I, care parcă se înscriu într-o tradiţie ce se respectă de cinci ani încoace, roş-albaştrii au ajuns să reprezinte gluma momentului în rândul microbiştilor şi chiar printre propriii suporteri.

639 afișări
Imaginea articolului De cine ascultă, de fapt, Gigi Becali şi cum a ajuns Steaua pe locul 7 in Liga 1

De cine ascultă, de fapt, Gigi Becali şi cum a ajuns Steaua pe locul 7 in Liga 1 (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Prosport.ro face o analiză a situaţiei echipei Steaua şi a cauzelor care au dus la decăderea acesteia:

Becali nu-şi consultă antrenorul, ci fostele glorii

În timp ce Gigi Becali acordă declaraţii presei după egalul cu Sportul Studenţesc, Anghel Iordănescu trece pe lângă el şi se îndreaptă spre maşină. Patronul stelist se repede disperat şi aproape trage de hainele "Generalului" ca să-l scoată din maşină şi să îl salveze într-un context în care i se cerea să explice perioada slabă a Stelei.

"Nea, Puiule! Ieşi să spui de ce nu câştigă Steaua, că eşti specialist", striga Becali. Vizibil iritat, Iordănescu i-a spus să-l sune că îi va spune la telefon ce nu merge în jocul Stelei.

După o oră, Gigi apărea la tv şi făcea o scurtă analiză a echipei: "De ce nu am câştigat? Păi cum să facem asta când în repriza a doua noi aveam şase oameni în apărare care păzeau un singur adversar? Iar cu Brandan la mijloc nu merge jocul. Îl încetineşte. Pasează stânga-dreapta şi în spate".

Jurnaliştii îi dau sfaturi cum să joace Levi

Alin Buzărin, jurnalist şi fost director executiv la Victoria Brăneşti, i-a sugerat lui Becali, duminică seara, în cadrul emisiunii "Fanatik", să-l folosească pe Dorinel Popa fundaş dreapta "pentru că aşa a jucat un retur la Brăneşti şi a dat trei goluri".

"Ah, foarte bine, uite, o să-i zic lui Levi să-l încerce pe Popa acolo, că poate ei nu ştiu. Poate sfătuitorii lui nu i-au zis de asta", a avut o revelaţie Becali. Mai mult, finanţatorul a fost luat peste picior şi de Andrei Vochin, care i-a spus că şi Bourceanu, şi Brandan sunt în esenţă fundaşi stânga (primul evoluând astfel la Dunărea Galaţi şi fiind reprofilat de Grigoraş la Oţelul drept închizător), iar la Steaua joacă mijlocaşi centrali.

Plus ironia: "Steaua e mai aproape de ultimul loc decât de primul loc".

Tănase şi "lobul de doi lei"

Becali sfidează inteligenţa celor din jur când tot insistă că Tănase e "creierul" echipei, când de fapt el regresează de la an la an.

Chiar şi unii jucători de la Steaua simt momente de amărăciune când "Dodel" e lăudat de patron, mai ales atunci când Steaua pierde fără el pe teren, spunând că de asta nu merge jocul echipei. Iată că jocul nu merge nici cu Tănase. Într‑un fel e de înţeles de ce îl apără Becali pe piteştean. A luat o ţeapă de 1,8 milioane de euro şi e disperat că nu îşi va recupera investiţia. Dar adevărul îl ştie şi el şi uneori se mai dă de gol, la fel cum a spus şi duminică seara uitându-se la ratarea din minutul 33 cu Sportul: "Da, Tănase cam atât poate. Un lob de doi lei!".

Fanii Stelei râd de... Steaua

Comparaţiile lui Gigi Becali, care spunea după vreo victorie "tiki-taka Barcelona" sau că vrea ca echipa lui să joace precum cea a lui Guardiola, se întorc acum împotriva lui, dar şi a formaţiei pe care o patronează. Şi a simţit-o pe pielea lui după meciul cu Sportul, când suporterii stelişti au scandat: "Joacă Steaua de zici că e Barcelona, Roni Levi zici că e Guardiola!".

3 victorii în Liga I are Steaua şi tot atâtea înfrângeri

7 este poziţia jalnică din clasament pe care a ajuns Steaua

Vezi care este Clasamentul Ligii I după opt etape

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici