Decizia radicală luată de şefii United States Tennis Association în privinţa arbitrului care s-a contrat cu Serena Williams în finala US Open 2018 | VIDEO

Carlos Ramos, protagonist al unui scandal imens în finala US Open 2018 cu Serena Williams, va face parte şi în acest din brigada de arbitri de scaun la ultimul turneu de Mare Şlem al anului, dar nu va fi delegat la partidele surorilor Williams.

5350 afișări
Imaginea articolului Decizia radicală luată de şefii United States Tennis Association în privinţa arbitrului care s-a contrat cu Serena Williams în finala US Open 2018 | VIDEO

Decizia radicală luată de şefii United States Tennis Association în privinţa arbitrului care s-a contrat cu Serena Williams în finala US Open 2018 | VIDEO

Anunţul a fost făcut într-un interviu telefonic pentru New York Times, de Stacey Allaster, unul dintre şefii United States Tennis Association, for care guvernează tenisul american.

Portughezul, deţinător al Golden Badge-ului - cea mai înaltă calificare în arbitrajul internaţional, cunoscut pentru maniera strictă în care aplică regulamentul, i-a acordat trei avertismente Serenei Williams în finala cu Naomi Osaka, pentru coaching, abuz verbal şi pentru ruperea rachetei. În cele din urmă, americanca a pierdut un game din cauza cumulului de avertismente, aceasta fiind ulterior amendată cu 17.000 de dolari pentru cele petrecute.

În condiţiile în care WTA-ul a susţinut-o necondiţionat pe Serena Williams, iar ITF-ul - pe Carlos Ramos, USTA a ales calea de mijloc, explicându-şi decizia prin nevoia de a evita o nouă polemică.

“Nu trebuie să ne îndreptăm în direcţia aceea. Sunt peste 900 de meciuri în trei săptămâni, multe partide pe care Carlos să le arbitreze. Vrem să ne concentrăm pe competiţie şi să mergem mai departe. Este o chestiune doar pentru 2019. Nu vrem să punem pe nimeni sub reflectoare. Nu este necesar”, a declarat Allastar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici