Delegaţia României a plecat la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Delegaţia României a plecat, sâmbătă, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiţie la care vor participa 24 de sportivi români, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

140 afișări
Imaginea articolului Delegaţia României a plecat la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Delegaţia României a plecat la Festivalul Olimpic al Tineretului European (Imagine: eyof2015.org)

"Ca întotdeauna sperăm ca tinerii noştri să reuşească o prezenţă valoroasă şi cât mai multe plasări în zonele fruntaşe. La acest gen de competiţii, unde sportivul abia începe să se formeze pentru marea performanţă, este greu să apreciezi poziţia pe care o poate ocupa în clasament. Cel mai important lucru însă, la astfel de confruntări, este să ai o pleiadă de copii în contact cu întregerile de mare anvergură. Ca de fiecare dată vom fi alături de componenţii echipei olimpice a României care ne vom reprezenta la Vorarlberg şi Liechtenstein şi am încredere că aceşti copii nu ne vor face de râs. Pe de altă parte, ediţia de iarnă din acest an a FOTE este specială pentru noi, deoarece este prima organizată după cea din Braşov considerată de toată lumea cea mai reuşită ediţie a FOTE din istoria competiţiei. Sunt curios dacă două ţări ca Austria şi Liechtenstein, mult mai puternice decât România din toate punctele de vedere, şi cu tradiţie în sporturile de iarnă, se vor ridica la nivelul nostru", a declarat secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.

Festivitatea de deschidere a competiţiei va avea loc duminică, de la ora 18.30, la Montafon Nordic Sport Centre, arena austriacă unde se vor desfăşura întrecerile de sărituri cu schiurile din cadrul FOTE 2015.

România va fi reprezentată de 24 de sportivi, la schi alpin, biatlon, patinaj artistic, sărituri cu schiuriurile, schi fond şi snowboard.

Delegaţia României este formată din următorii sportivi:

Biatlon - Ana Larisa Cotruş, Florina Iulia Dănilă, Maria Luisa Răşină, Raul Antonio Flore, Tamas Koncsag, Daniel Munteanu, Florin Ungureanu - antrenori Gheorghe Gîrbacea şi Vasile Petru Sneaga.

Sărituri cu schiurile - Ştefan Valentin Blega, Nicolae Sorin Mitrofan, Mihai Andrei Solcan, Raluca Iulia Ştefan, Bianca Elena Ştefănută - antrenori Lorincz Balint şi Csaba Magdo Nemeth.

Schi fond - Nicolae Răzvan Arnăut, Sándor György, Raul Mihai Popa, Nicoleta Luciana Sovarschi şi Bernadett Kacso - antrenori Istvan Janosi şi Costel Terciu.

Schi alpin - Andra Corinne Ghislaine Caill, Mara Teodora Ciobanu, Thomas Andrei Cojan, Alin Victor Tulburean - antrenori Adrian Pica şi Gheorghe Vulpe.

Patinaj artistic - Aletta Zselyke Kenez, Flavius Andrei Luca - antrenor Maria Magdolna Iuliana Bogyo Loffler.

Snowboard - Zoltan Reisz - antrenor Florin Ştefan Staicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici