Delegaţia României la JO de la Beijing a revenit în ţară (Galerie Foto)

Delegaţia care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Beijing a revenit, marţi, în ţară, cu opt medalii, patru de aur, una de argint şi trei de bronz.

23 afișări
Imaginea articolului Delegaţia României la JO de la Beijing a revenit în ţară (Galerie Foto)

Delegaţia României la JO de la Beijing a revenit în ţară (Imagine: Mediafax Foto)

Aeronava care i-a transportat pe sportivi şi oficiali a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă în jurul orei 17.15. Primul sportiv ieşit pe pistă a fost sabrerul Mihai Covaliu, medaliat cu bronz la Beijing, care a fluturat un steag al României. Membrii delegaţiei României au fost aşteptaţi pe pista aeroportului Henri Coandă de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu, şi de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu.

Vezi aici galerie foto de la sosirea delegaţiei române

De asemenea, în Salonul Oficial au fost prezente peste o sută de persoane, rude, prieteni, colegi şi reprezentanţi ai cluburilor de la care provin sportivii ce au participat la JO.

România a terminat ediţia a 29-a a Jocurilor Olimpice, desfăşurată la Beijing, pe locul al 17-lea în clasamentul pe medalii, cu un total de 8 medalii. Medaliile de aur ale României la Beijing au fost aduse de judoka Alina Dumitru, la categoria 48 kg, de canotoarele Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, la dublu rame fără cârmaci, de Constantina Diţă Tomescu, la maraton, şi de gimnasta Sandra Izbaşa, la sol, medalia de argint a fost câştigată de Ana Maria Brânză, la spadă, iar cele de bronz de echipa feminină de gimnastică, de sabrerul Mihai Covaliu şi de echipajul feminin de 8+1, la canotaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici