Demisii în lanţ la Rapid

Membrii Consiliului de Administraţie al FC Rapid au demisionat, marţi, din funcţiile pe care le ocupă, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă gruparea giuleşteană, a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre componenţii CA, Alexandru Bunea.

20 afișări
Imaginea articolului Demisii în lanţ la Rapid

Demisii în lanţ la Rapid

"Mi-am înaintat demisia, nu mai am niciun fel de legătură cu clubul Rapid. Motivele cred că se ştiu foarte bine, nu trebuie să le mai explic", a spus Bunea.

Directorul general al clubului Rapid, Constantin Zotta, a declarat că a demisionat atât din funcţia executivă, cât şi din cea de membru al Consiliului de Admonistraţie.

"Azi, mi-am dat demisia şi din funcţia de director general al clubului, şi din cea de membru al consiliului de Administraţie. Din momentul acesta încep cele 60 de zile de preaviz înainte de despărţirea de Rapid. Am fost şi am discutat cu domnul Copos şi dânsul mi-a înţeles decizia," a precizat Constantin Zotta.

"Eu vroiam de mai mult timp să demisionez, încă de acum un an şi jumătate am discutat cu acţionarii să plec, dar George Copos m-a rugat să mai rămân. Apoi a apărut proiectul cu domnul Taher şi am rămas. Îmi pare rău că mă despart acum de Rapid, dar asta este viaţa, trebuia să fac acest pas. Pentru mine, Rapid rămâne o experienţă mai mult decât frumoasă", a mai adăugat Zotta.

 

Oficialul rapidist a ţinut să-i asigure pe jucătorii giuleşteni că îşi vor primi restanţele financiare. "Chiar dacă eu am plecat, jucătorii şi ceilalţi din cadrul clubului trebuie să stea liniştiţi pentru că eu sunt sigur că se vor plăti restanţele financiare pe care clubul le datorează. La Rapid situaţia va reveni la normal, nu trebuie să fie nimeni îngrijorat din acest motiv", a spus Zotta.

Întrebat dacă va face parte din conducerea unui alt club de fotbal, Zotta a răspuns: "Deocamdată vreau să mă liniştesc pentru că de opt ani, de când sunt aici, nu am mai avut nici măcar un concediu. Am mai multe proiecte, unul dintre ele chiar de business în fotbal".

Contactat telefonic, un alt membru al CA, Dragoş Nedelcu, a afirmat, de asemenea, că şi-a înaintat demisia.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Constantin Toma, nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri. Toţi membrii CA au fost numiţi în funcţie de finanţatorul Fathi Taher, în primăvară.

FC Rapid traversează în ultimele săptămâni o criză financiară majoră, existând restanţe la salariile jucătorilor, antrenorilor şi conducătorilor pe luna precedentă, precum şi la chiriile apartamentelor fotbaliştilor după ce omul de afaceri Fathi Taher a întrerupt finanţarea.

La sfârşitul lunii martie, Copos a încheiat cu Taher un contract de cedare a 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA în schimbul a aproximativ 13 milioane de euro.

În momentul de faţă, Taher susţine că nu a intrat oficial în posesia celor 80 la sută din acţiuni deoarece George Copos nu a întocmit "o serie de documente". De partea cealaltă, Copos consideră că tranzacţia nu s-a oficializat întrucât Taher nu a plătit niciun ban în schimbul celor 80 la sută din acţiuni.

Acţionar majoritar al SC FC Rapid SA este în continuare George Copos, prin firmele sale, cu 99,99 la sută din acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici