Detalii noi în cazul prăbuşirii avionului fotbalistului Emiliano Sala: Pilotul nu avea voie să piloteze noaptea

Pilotul avionului care îl transporta pe fotbalistul Emiliano Sala de la Nantes la Cardiff, David Ibbotson, nu era calificat să piloteze pe timp de noapte, anunţă BBC.

895 afișări
Imaginea articolului Detalii noi în cazul prăbuşirii avionului fotbalistului Emiliano Sala: Pilotul nu avea voie să piloteze noaptea

Netalii noi în cazul prăbuşirii avionului fotbalistului Emiliano Sala: Pilotul nu avea voie să piloteze noaptea

Avionul s-a prăbuşit în Canalul Mânecii pe 21 ianuarie. Pe 7 februarie, autorităţile au anunţat că trupul lui Emiliano Sala a fost găsit pe fundul apei. Trupul pilotului nu a fost găsit.

Ibbotson putea pilota doar ziua: "Problemele de distingere a culorilor îl împiedică pe un pilot să obţină licenţa pentru zboruri de noapte, deoarece este foarte important să fii în stare să diferenţiezi luminile verzi de cele roşii, în întuneric. Zburând în afara restricţiilor licenţei este ilegal şi afectează asigurarea care acoperă zborul", a declarat o sursă autorizată, pentru BBC.

În seara zilei de 21.01, avionul privat de tip Piper Malibu, care plecase din Nantes cu destinaţia Cardiff, a dispărut de pe radar deasupra Canalului Mânecii. La bord se aflau pilotul David Ibbotson şi atacantul Emiliano Sala. Familia lui Sala a achitat 300.000 de euro unei firme private pentru a relua căutările în Canalul Mânecii.

În momentul în care Sala a plecat din Nantes spre Cardiff, argentinianul era jucătorul echipei din Premier League. Semnase contractul, dar revenise în Franţa pentru a-şi lua rămas bun de la colegi. N-a mai ajuns niciodată înapoi la Cardiff, iar cele două cluburi se luptă în instanţă pe suma de transfer. Cardiff nu a mai plătit cele 17 milioane de euro, iar francezii au reclamat acest lucru la FIFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici