Didier Cuche, campion mondial la schi alpin

Sportivul elveţian Didier Cuche a câştigat, miercuri, pe pârtia de la Val d'Isere, proba de Super G din cadrul Cupei Mondiale la schi alpin, ediţia 2009, reuşind astfel prima medalie de aur din carieră, la 34 de ani.

29 afișări
Imaginea articolului Didier Cuche, campion mondial la schi alpin

Didier Cuche, campion mondial la schi alpin (Imagine: Mediafax Foto)

Chuche a fost urmat de sportivul italian Peter Fill şi de schiorul norvegian Aksel Lund Svindal.

Tot în această probă austriacul Hermann Maier a ocupat locul 18, iar sportivul american Bode Miller a fost al 12-lea.

"Pista a fost complet îngheţată. Materialul de schi a jucat un rol important. Am avut schiuri care se închid bine. Ieri (n.r. - marţi), am încercat două tipuri de schiuri şi cred că am făcut alegere bună pentru cursă", a declarat schiorul elveţian

Didier Cuche mai are în palmares titlul de vicecampion olimpic în 1998 la Nagano tot în această probă şi locul patru la Cupa Mondială din 2007, de la Are, tot la Super G.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici