Din 2009 în Cupa Davis se vor acorda puncte ATP

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) şi conducătorii ATP au decis, miercuri, ca începând din 2009 în meciurile din Cupa Davis să se acorde puncte pentru clasamentul mondial.

101 afișări
Imaginea articolului Din 2009 în Cupa Davis se vor acorda puncte ATP

Din 2009 în Cupa Davis se vor acorda puncte ATP

O victorie în meciurile de simplu din Cupa Davis va fi recompensată de la cinci puncte ATP în meciurile de baraj până la 75 de puncte în finală. În comparaţie, un succes în primul tur al unui turneu de Grand Slam aduce 35 de puncte ATP.

Meciurile de dublu vor aduce puncte în clasamentul de specialitate al ATP.

Această decizie a fost luată pentru ca jucători importanţi să nu mai refuze selecţionarea în echipele de Cupa Davis, dar şi pentru a da o motivaţie meciurilor din ultima zi, în cazul în care scorul general este de 3-0 pentru una dintre formaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici