Dinu Gheorghe suspendat o lună, Răzvan Lucescu şi Petre Grigoraş câte o etapă

Preşedintele FC Braşov, Dinu Gheorghe, a fost suspendat, miercuri, de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, pentru o lună, deoarece a intrat pe teren la meciul contând pentru optimile Cupei României, contra echipei Oţelul Galaţi.

1 afișare
Imaginea articolului Dinu Gheorghe suspendat o lună, Răzvan Lucescu şi Petre Grigoraş câte o etapă

Dinu Gheorghe suspendat o lună, Răzvan Lucescu şi Petre Grigoraş câte o etapă

"Răzvan Lucescu şi Petre Grigoraş au fost suspendaţi câte o etapă şi amendaţi cu 100 de lei, respectiv 140 de lei. Masorul Diego Longo de la FC Braşov a primit o suspendare de o etapă şi 100 de lei, în timp ce preşedintele Dinu Gheorghe şi masorul Sorin Mâinea, tot de la FC Braşov, au fost sancţionaţi cu câte o lună de suspendare şi 100 de lei amendă", a declarat, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele Comisiei, Daniel Marin Cernat.

Divizionara secundă FC Braşov a învins, la începutul lunii decembrie, cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare, formaţia Oţelul Galaţi, în optimile de finală ale Cupei României "Timişoreana" şi s-a calificat în sferturile competiţiei. Meciul a fost întrerupt aproximativ cinci minute, după ce, în minutul 47, arbitrul Sebastian Colţescu a acordat penalti pentru FC Braşov, după un duel Jelev -Hadnagy, lucru care a stârnit furia jucătorilor gălăţeni. Colţescu a anulat decizia de a acorda penalti, a arătat iniţial corner şi apoi a dat minge de arbitru. În teren au intrat antrenorul braşovenilor Răzvan Lucescu, care le-a cerut jucătorilor să iasă din teren, şi preşedintele Dinu Gheorghe, iar tehnicianul a fost trimis în tribună. În cele din urmă, braşovenii au continuat partida.

Din minutul 74 şi antrenorul Petre Grigoraş a fost trimis în tribune pentru că a pătruns pe teren protestând la deciziile arbitrilor, iar după câteva minute de parlamentări, tehnicianul le-a cerut la rândul său jucătorilor gălăţeni să iasă de pe teren, însă aceştia au fost opriţi de atacantul Emil Jula şi au continuat meciul.

Pe de altă parte, fundaşul echipei Pandurii Târgu Jiu, Constant Djapka, a fost suspendat pentru trei etape şi amendat cu 2.000 de lei, ca urmare a cartonaşului roşu primit la partida cu Oţelul Galaţi, din cadrul etapei a XIX-a a Ligii I.

Preşedintele FC Braşov, Dinu Gheorghe, a declarat că regretă ce s-a întâmplat la meciul cu Oţelul Galaţi, din optimile Cupei României, însă a menţionat că va ispăşi suspendarea de o lună dictată de Comisia de Disciplină a FRF şi va plăti amenda de 100 de lei.

"A fost o tensiune fantastică la acel meci. Chiar nu am putut rezista să stau pe margine, când în teren se întâmpla ce s-a întâmplat. Regret acum, dar nu am ce face, faptul e consumat. Voi ispăşi suspendarea şi vom plăti şi amenda. Sunt riscurile meseriei", a spus preşedintele grupării braşovene.

Nici antrenorul Răzvan Lucescu nu a fost surprins de decizia Comisiei de Disciplină a FRF. "Am ştiut de atunci, după meci, că vom fi suspendaţi. Era de aşteptat, pentru că, până la urmă, aşa e normal să se întâmple dacă intri pe teren. Nu mereu însă reuşeşti să te stăpâneşti", a spus Lucescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici