Directorul tehnic al Gloriei Bistriţa, internat în comă

Directorul tehnic al Gloriei Bistriţa, Constantin Cârstea (60 de ani), a fost internat în comă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud, în urma unei hemoragii cerebrale.

53 afișări
Imaginea articolului Directorul tehnic al Gloriei Bistriţa, internat în comă

Directorul tehnic al Gloriei Bistriţa, Constantin Cârstea (Imagine din arhivă; Ionel Iancu/Mediafax Foto)

Constantin Cârstea s-a întors la Bistriţa în acest sfârşit de săptămână, după ce a lipsit câteva zile de la club, întrucât i-a murit mama şi a fost plecat la înmormântare. În nopatea de sâmbătă spre duminică, el s-a simţit foarte rău şi a fost dus la spital de către fiul său, Gabriel Cârstea, antrenor al echipei Gloria II.

Constantin Cârstea a antrenat Gloria Bistriţa

timp de unsprezece sezoane. În prezent, el este director tehnic al clubului.

Constantin Cârstea are un hematom pe creier şi va fi operat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj

Preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a declarat că directorul tehnic al echipei, Constantin Cârstea, are un hematom pe creier şi va trebui operat la Clinica de Neurochirurgie Cluj.

"Am vorbit deja cu neurochirurgul Horaţiu Stan, fost fotbalist la Universitatea Cluj, un coleg al lui Neluţu Sabău, care ne-a spus că îl va opera, dar să nu îl mişcăm deocamdată din loc fiindcă e riscul foarte mare. Eram gata să chemăm un elicopter SMURD să-l ducă, dar nu ne-a dat voie. Trebuie să mai aşteptăm câteva zile să se întremeze puţin ca să poată fi transportat la clinică, la Cluj. Acolo va fi operat ca să-i fie extirpat hematomul", a declarat Jean Pădureanu.

Preşedintele Gloriei a spus că, la ora 12.45 a intrat în salonul în care este internat Constantin Cârstea, iar acesta a părut că-l recunoaşte şi a făcut un mic gest cu mâna. "Cred că m-a auzit. Stă foarte bine cu auzul. Ştie că vom face tot ce e mai bine pentru sănătatea lui", a spus Jean Pădureanu.

Medicul primar neurochirurg Horaţiu Stan de la Clinica de Neurochirurgie Cluj are 43 de ani. A fost căpitan de echipă la juniorii Universităţii Cluj la începutul anilor 80, formaţie în care a evoluat fostul antrenor al Gloriei Bistriţa, Ioan Ovidiu Sabău.

Cârstea va fi supus unei tomografii luni dimineaţa

Directorul Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Mircea Gelu Buta, a declarat că luni dimineaţa lui Constantin Cârstea i se va face o tomografie şi, în funcţie de rezultatul analizelor, se va lua o decizie legată de momentul mutării lui la o clinică de specialitate pentru operaţie.

"Luni dimineaţa îi vom face o tomografie şi vom vedea cum a evoluat starea de sănătate. Abia apoi vom lua alte decizii legate de mutarea lui la o clinică de specialitate", a declarat dr. Buta pentru MEDIAFAX.

La rândul său, preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a declarat, duminică seara, pentru site-ul oficial al clubului, că sunt semne pozitive în evoluţia lui Constantin Cârstea de la prânz până spre seară. "Oarecum s-a stabilizat starea sa, face semne, gesturi, înţelege ce se întâmplă. Aşteptăm acum ca starea lui de sănătate să se amelioreze şi probabil va fi operat pentru extirparea tumorii de pe creier. Cu toţii suntem alături de Constantin Cârstea şi de familia lui şi încercăm să îi ajutăm cu tot ce putem", a declarat Jean Pădureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici