Djokovic a fost numit în echipa Serbiei pentru ATP Cup 2022, de la Sydney

  • Novak Djokovic a fost numit în echipa Serbiei pentru turneul masculin de deschidere a sezonului ATP Cup, care va avea loc în ianuarie la Sydney.
  • Asta deşi numărul unu mondial nu şi-a anunţat încă prezenţa la Australian Open din cauza obligaţiei de a se vaccina împotriva COVID-19, impusă de organizatori.
231 afișări
Imaginea articolului Djokovic a fost numit în echipa Serbiei pentru ATP Cup 2022, de la Sydney

Djokovic, care a câştigat un număr record de nouă titluri la Melbourne Park, inclusiv ultimele trei, a refuzat în repetate rânduri să dezvăluie dacă a fost vaccinat împotriva COVID-19, organizatorii Openului Australiei, Tennis Australia, confirmând că toţi jucătorii vor trebui să fie vaccinaţi pentru a concura la Melbourne.

Pentru a juca fără a fi vaccinat la Sydney, capitala statului New South Wales, guvernul statului ar trebui să solicite o scutire pentru Djokovic, iar jucătorul de 34 de ani ar trebui să se supună unei carantine de 14 zile la sosire.

Aceeaşi opţiune era disponibilă şi organizatorilor de la Australian Open, dar guvernul din Victoria, a cărui capitală este Melbourne, a declarat că nu va solicita scutiri.

Tragerea la sorţi pentru cea de-a treia ediţie a turneului pe echipe ATP Cup a avut loc marţi la Sydney, iar organizatorii au anunţat că Serbia, cap de serie numărul unu, condusă de Djokovic, va face parte din Grupa A, alături de Norvegia, Chile şi Spania.

În timp ce participarea lui Djokovic va fi un impuls uriaş pentru Serbia şi pentru turneu, Rafa Nadal nu va fi prezent pentru Spania.

Spaniolul s-a confruntat cu probleme la spate la începutul anului 2021, înainte de a se retrage de la Wimbledon şi de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu o problemă la picior.

Fostul lider mondial, în vârstă de 35 de ani, care a jucat ultima dată în august la Citi Open, îşi propune să revină la un eveniment demonstrativ, la Abu Dhabi, în această lună, înainte de a juca untr-un alt turneu de pregătire, pentru Australian Open.

Cupa ATP din 2022 va avea la start 16 echipe şi va fi găzduită în două locaţii din Parcul Olimpic din Sydney, în perioada 1-9 ianuarie, jucătorii urmând să concureze pentru premii în valoare de 10 milioane de dolari.

Campioana în exerciţiu Rusia, condusă de numărul doi mondial şi campion la US Open, Daniil Medvedev, a fost grupată cu finalistele din acest an, Italia, Austria şi gazda Australia, care nu-l va avea în echipă pe nonconformistul Nick Kyrgios.

Câştigătoarele fiecăreia dintre cele patru grupe vor avansa în semifinale.

Grupa A - Serbia, Norvegia, Chile, Spania

Grupa B - Rusia, Italia, Austria, Australia

Grupa C - Germania, Canada, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii

Grupa D - Grecia, Polonia, Argentina, Georgia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
atp cup,
djokovic,
nadal

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici