Djokovic se retrage de la Indian Wells pe fondul disputei privind vizele americane

Novak Djokovic s-a retras oficial de pe tabloul de tragere la sorţi al turneului Indian Wells, au anunţat duminică organizatorii, ceea ce indică faptul că cererea numărului unu mondial de scutire de vaccinul COVID-19 pentru a intra în SUA ar fi putut eşua, scrie Reuters.

1047 afișări
Imaginea articolului Djokovic se retrage de la Indian Wells pe fondul disputei privind vizele americane

Sârbul, care este unul dintre cei mai mediatizaţi sportivi nevaccinaţi împotriva COVID-19, a solicitat luna trecută guvernului american o autorizaţie specială pentru a juca la turneele ATP Masters de la Indian Wells şi Miami.

„Numărul 1 mondial Novak Djokovic s-a retras de la BNP Paribas Open 2023. Odată cu retragerea sa, Nikoloz Basilashvili intră în teren”, au precizat organizatorii într-un comunicat duminică noaptea.

În prezent, SUA interzic intrarea în ţară a străinilor nevaccinaţi, o politică care se aşteaptă să fie ridicată atunci când guvernul va pune capăt declaraţiilor de urgenţă COVID-19, pe 11 mai.

Djokovic nu a mai concurat la turneele ATP Masters de la Indian Wells şi Miami, două dintre cele mai importante turnee din calendarul ATP şi cunoscute sub numele de „Sunshine Double”, din 2019.

Nimeni din echipa lui Djokovic nu a comentat retragerea.

Vinerea trecută, senatorii din Florida Rick Scott şi Marco Rubio i-au scris o scrisoare preşedintelui american Joe Biden, îndemnându-l să acorde cererea de derogare.

Directorul turneului de la Indian Wells, Tommy Haas, Asociaţia de Tenis a Statelor Unite şi U.S. Open s-au numărat printre cei care sperau, de asemenea, ca cel care a fost de 22 de ori campion de Grand Slam să fie lăsat să se înscrie.

El ar fi fost marele favorit la câştigarea celui de-al şaselea său titlu de la Indian Wells, atunci când turneul va începe miercuri, în deşertul din sudul Californiei.

Djokovic, care a ratat Openul Australiei de anul trecut din cauză că nu e vaccinat şi care nu a fost lăsat să intre în SUA pentru Openul SUA de anul trecut, a declarat că ar renunţa la Grand Slam-uri mai degrabă decât să facă vaccinul anti-COVID.

El a câştigat al 22-lea său titlu de campion major, un record, la Australian Open în ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici