Djokovic şi Sabalenka au fost desemnaţi "campioni mondiali" ai ITF pentru 2023

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a desemnat pe Novak Djokovic şi Aryna Sabalenka drept „campioni mondiali” ai anului 2023, după performanţele lor la turneele de Grand Slam din acest an.

179 afișări
Imaginea articolului Djokovic şi Sabalenka au fost desemnaţi "campioni mondiali" ai ITF pentru 2023

Djokovic şi Sabalenka au fost desemnaţi "campioni mondiali" ai ITF pentru 2023

Djokovic a primit premiul pentru a opta oară, un record, după ce a câştigat trei din cele patru turnee majore, a anunţat organismul mondial de conducere a sportului într-un comunicat de presă.

Sârbul în vârstă de 36 de ani şi-a dus palmaresul de titluri de Grand Slam la 24, egalând-o pe Margaret Court cu cele mai multe trofee majore la simplu, şi a câştigat titlul ATP Finals pentru a şaptea oară, un record, terminând anul pe primul loc în clasamentul general ATP.

Sabalenka a câştigat primul său turneu major la Australian Open, a terminat pe locul al doilea la US Open şi a ajuns în semifinale atât la French Open, cât şi la Wimbledon.

Bielorusa, care a fost devansată la sfârşitul anului de Iga Swiatek la WTA Finals, a declarat că anul 2023 a fost "incredibil" şi a fost încântată să fie desemnată campioană mondială.

"Abia aştept să mă întorc pe teren pentru noul sezon din ianuarie", a declarat ea în comunicatul ITF.

Rajeev Ram şi Joe Salisbury au luat premiul la dublu masculin după ce au câştigat al treilea titlu consecutiv la US Open, în timp ce Storm Hunter şi Elise Mertens, finaliste la Wimbledon, au obţinut titlul la dublu feminin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici