Djokovic, victorie prin abandon la revenirea sa, după doi ani, pe tărâm american, la Cincinnati

  • Novak Djokovic a revenit cu o primă victorie facilă în competiţiile americane, după o absenţă de doi ani.
  • Adversarul său din turul doi, Alejandro Davidovich Fokina, a fost nevoit să se retragă după ce a cedat primul set cu 6-4, joi, la Cincinnati Open.
284 afișări
Imaginea articolului Djokovic, victorie prin abandon la revenirea sa, după doi ani, pe tărâm american, la Cincinnati

Djokovic nu a mai concurat în Statele Unite de la finala U.S. Open din 2021 şi, ulterior, i s-a refuzat intrarea în ţară pentru că nu este vaccinat împotriva COVID-19.

Cu toate că a câştigat primul set, a avut nevoie totuşi de 46 de minute, într-un joc în care adversarul său i-a pus probleme, având chiar mingi de break.

Davidovich Fokina a luat un time-out medical în afara terenului pentru o problemă în partea inferioară a spatelui, în momentul în care era condus cu 3-4, iar când a revenit, a continuat să aibă probleme, mişcarea sa fiind vizibil limitată. A cedat apoi un break la zero şi părea că Djokovic va închide setul pe propriul serviciu, însă acesta a servit neglijent şi spaniolul a făcut rebreak.

Sârbul s-a mobilizat apoi şi a închis în cele din urmă setul cu un nou break.

Ulterior, în primul game al setului secund, Davidovich Fokina a făcut un pas care i-a agravat şi mai mult accidentarea la spate şi, la scurt timp după aceea, a anunţat că se retrage.

"Este grozav pentru mine să pot reveni pe teren şi să câştig un meci, dar, evident, emoţiile sunt amestecate ţinând cont de modul în care s-a terminat", a declarat Djokovic după meci.

"Cu toate acestea, sper că pot să îmi construiesc forma de la o zi la alta şi să avansez în turneu ridicându-mi nivelul."

În continuare, Djokovic îl va întâlni pe Gael Monfils, care l-a învins pe Alex de Minaur în două seturi mai devreme în cursul zilei.

"Este un tip extraordinar, o persoană pe care o respect cu adevărat şi pe care o apreciez foarte mult ca om", a declarat Djokovic, care deţine un record neverosimil de 18-0 împotriva francezului.

"El aduce atât de multă bucurie fanilor, atât de mult divertisment. Este unul dintre cei mai carismatici jucători pe care i-am avut în ultimele două decenii în circuit şi joacă mai bine ca niciodată."

Alte rezultate înregistrate la Cincinnati

Anterior, sârbul Dusan Lajovic l-a învins pe numărul şase mondial Jannik Sinner cu 6-4, 7-6(4) şi a ajuns în turul al treilea.

Lajovic, aflat pe locul 66 în clasament, a reuşit 20 de lovituri câştigătoare cu o prestaţie încrezătoare, reuşind să obţină a patra victorie în faţa unui jucător din top 10 în acest an. El urmează să-l înfrunte pe americanul Taylor Fritz, care l-a învins confortabil pe italianul Lorenzo Sonego cu 6-4, 7-6(1).

"Evident că ştiam că va fi greu, pentru că ori de câte ori joci împotriva cuiva care este în mare formă şi are multă încredere, joacă bine în momentele importante", a declarat Lajovic.

Fostul campion şi al treilea favorit, Daniil Medvedev, a trecut cu 6-3, 6-2 de italianul Lorenzo Musetti, reuşind câte două break-uri în fiecare set şi câştigând 82% din primele sale puncte de serviciu, într-o victorie rapidă, de doar 77 de minute.

Finalistul de la Australian Open, Stefanos Tsitsipas l-a învins pe americanul Blake Shelton cu 7-6(3), 7-6(2) şi a stabilit o întâlnire cu polonezul Hubert Hurkacz, care l-a scos din cursă pe deţinătorul trofeului Borna Coric.

"Nu am jucat multe raliuri astăzi, ceea ce a făcut dificil să intrăm în ritm", a declarat Tsitsipas, citat de Reuters. "A servit mult astăzi, nu mi-a dat prea mult de lucru şi a trebuit să rezist, să îmi aştept şansele".

În ultimul meci al zilei, veteranul elveţian Stan Wawrinka l-a învins pe americanul Frances Tiafoe, cap de serie numărul 16, cu 6-3, 6-4.

Wawrinka, în vârstă de 38 de ani, a avut o prestaţie precisă şi a obţinut a 27 victorie a sezonului cu un as, la minge de meci.

Pentru triplul campion de Grand Slam urmează o întâlnire în premieră cu Max Purcell, după ce australianul l-a învins pe Casper Ruud, al treilea favorit, în trei seturi disputate, pentru a ajunge în optimi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici