Dobrescu: Nimeni nu i-a impus lui Lucas să stea 12 luni în România

Secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Ioan Dobrescu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că nimeni nu i-a impus tehnicianului francez Philippe Lucas, care se ocupă de pregătirea Cameliei Potec, să stea 12 luni în România.

238 afișări
Imaginea articolului Dobrescu: Nimeni nu i-a impus lui Lucas să stea 12 luni în România

Camelia Potec (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele (n.r. - preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu), s-a întâlnit atât cu Camelia Potec, cât şi cu Philippe Lucas, iar oferta lor a fost foarte precisă. Nu puteam să finanţăm această propunere, pentru că noi nu finanţăm idei, ci programe, iar programul despre care vorbesc trebuie să aibă girul federaţiei de specialitate, în cazul nostru de nataţie. Noi nu putem intra în astfel de programe şi nici nu putem plăti antrenor personal, ci antrenor de lot, fără ca acest lucru să aibă obiectiv Jocurile Olimpice. Nu suntem nici un comitet atât de sărac încât să nu ne permitem, dar nici atât de bogaţi încât să ne permitem luxul de a plăti antrenori personali. Trebuie să fim lucizi şi realişti. Nimeni din COSR nu i-a spus lui Lucas că va trebui să stea 12 luni în România. Se făcea un program de antrenament, un program competiţional...", a spus Dobrescu.

Ioan Dobrescu a menţionat că în varianta propusă de Octavian Morariu, antrenorul Philippe Lucas urma să preia şi câţiva sportivi de perspectivă în vederea pregătirii Jocurilor Olimpice. "Noi am fi dorit ca Philippe Lucas să o preia nu doar pe Camelia Potec, ci şi patru-cinci sportivi de perspectivă, să-i pregătească şi să avem ca obiectiv Jocurile Olimpice. Nu aveam cum să plătim un antrenor care o antrenează pe Camelia Potec, dar mai are alţi 15 sportivi în pregătire, care nu au nicio treabă cu România. Am apreciat şi apreciem ceea ce a făcut Philippe Lucas, merita să fie retribuit şi a încasat premierea cuvenită. Nu putem să răspundem unui termen de 15 septembrie, aşa cum ne-a impus Camelia Potec", a explicat secretarul general al COSR.

Dobrescu aşteaptă răspunsul Guvernului în privinţa Complexului de la Izvorani

În legătură cu angajarea personalului necesar la Complexul Olimpic Sportiv de la Izvorani, Ioan Dobrescu a precizat că a înaintat deja Guvernului un plan în acest sens. "Împreună cu doamna Plăcintă (n.r. - ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă) am înaintat un program care se află pe masa guvernului spre aprobare. Sperăm ca până la sfârşitul acestei săptămâni să avem un răspuns. De doi ani ne luptăm pentru încadrarea personalului. E greu de înţeles cum am ajuns în situaţia să avem o bază sportivă de asemenea dimensiuni, dar să ne împiedicăm la angajarea personalului", a susţinut oficialul COSR.

Dobrescu a adăugat că în proiectul înaintat spre aprobare Guvernului României este specificat o schemă minimă de funcţionare a Complexul Olimpic Sportiv de la Izvorani. "Şi eu, şi preşedintele şi membri comitetului executiv suntem cu nervii întinşi la maxim, dar sperăm să avem un răspuns cât mai rapid de la Guvern. Proiectul înaintat se referă la o schemă minimă de personal, ce include 40 de persoane, chiar dacă, iniţial, numărul de angajaţi pe care îl doream era mai mare. Din cauza crizei, am mers pe o schemă de avarie, sub care nu poate funcţiona baza. În timp, s-a creat confuzia cum că noi, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, dorim angajarea a 40 de persoane pentru bazinul de la Izvorani. Este o eroare, pe lângă bazin mai este sala polivalentă şi hotelul", a mai spus Dobrescu.

Doina Melinte: MTS nu are suportul legal pentru a-l plăti pe Lucas

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Doina Melinte, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că MTS nu are suportul legal pentru a-l plăti pe Philippe Lucas, acest lucru fiind de competenţa Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern şi a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

"Este problema Federaţiei Române de Nataţie, pentru că se tot vorbeşte prin presă că e problema MTS-ului. COSR i-a propus să pregătească şi lotul. Până la urmă el va primi o parte din bani pentru serviciile prestate. Federaţia este în măsură să vă răspundă la întrebări, noi suntem MTS. Federaţiile vin la noi, pe baza proiectelor ca să ceară bani. COSR are în proiect pregătirea Cameliei Potec pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Nu se va putea găsi niciodată o soluţie pentru ca Lucas să fie plătit de MTS, pentru că noi avem salariaţii noştri, noi nu avem în organigramă postul de antrenor sau de director tehnic", a spus Melinte.

Doina Melinte a precizat că MTS nu poate desemna nici personalul care să se ocupe de întreţinerea Complexului Olimpic de la Izvorani. "Prin Hotărâre de Guvern s-au transferat 52 de locuri la Izvorani pentru baza sportivă şi nu doar pentru piscină. Nu ne ocupăm noi de angajarea lor, ci COSR-ul", a menţionat Melinte.

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Viorel Păunescu, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că a avut o întâlnire în cursul zilei de marţi cu înotătoarea Camelia Potec, în urma căreia i s-a transmis că Philippe Lucas nu o poate pregăti doar pe ea.

Camelia Potec: Philipe Lucas ar putea accepta condiţiile impuse de COSR

Contactată de MEDIAFAX, campioana olimpică de la Atena, Camelia Potec a declarat că Phillipe Lucas ar putea accepta condiţiile impuse de COSR. "Domnul Păunescu mi-a spus că este de acord să suporte o parte din suma solicitată de antrenor, iar restul să fie plătit de MTS sau COSR. Numai faptul că cei de la COSR au spus că nu îmi pot plăti antrenor personal spune totul. Ei au nevoie de un antrenor pentru viitorul lotului şi în niciun caz pentru mine şi de aici se înţelege că nu mai au nevoie de mine. Antrenorul meu a fost de acord să preia patru-cinci sportivi. În momentul în care va semna cu COSR va semna ca antrenor de nataţie, iar în acel moment, dacă vrea, poate să îi pună 20 de sportivi pe cap, iar antrenorul meu va fi la dispoziţia lor. Dacă antrenorul meu va putea antrena şi în Franţa şi în România, pe o perioadă care va fi stabilită, atunci nu cred că va fi vreo problemă", a spus Potec.

Potrivit ediţiei de marţi a cotidianului Gândul, Camelia Potec este decisă să se retragă din activitate, deoarece "nu-şi poate plăti singură antrenorul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici