Donadoni: Meciul cu România va fi decisiv

Selecţionerul Italiei, Roberto Donadoni, a declarat că jucătorii săi trebuie să uite eşecul din meciul cu Olanda, scor 0-3, luni, în grupa C a Campionatului European, şi să se concentreze pe meciul cu România, despre care spune că va fi unul "decisiv", părere împărtăşită şi de elevii săi.

9 afișări
Imaginea articolului Donadoni: Meciul cu România va fi decisiv

Donadoni: Meciul cu România va fi decisiv (Imagine: Mediafax/AFP)

"Meciul cu Olanda a început rău pentru noi şi s-a terminat şi mai rău, dar este deja istorie. Am făcut greşeli şi am plătit, însă acum trebuie să ne concentrăm pe meciul cu România, care va fi decisiv. Trebuie să ne recuperăm fizic şi mental, trebuie să privim înainte şi să ne gândim la partida de vineri. În lumina rezultatului din această seară, remiza dintre Franţa şi România nu poate să ne displacă. Dar dovedeşte şi că România nu a venit degeaba la acest turneu. Trebuie să ne revenim, să nu ne mai gândim şi să reacţionăm. Trebuie să rămânem optimişti. Este doar o înfrângere. Dacă am pierdut, nu trebuie să plecăm în vacanţă, trebuie să continuăm", a spus Donadoni.

Antrenorul campioanei mondiale nu crede că evoluţia din meciul cu Olanda a fost cea mai slabă a Italiei de la numirea sa în funcţia de selecţioner. "Am primit două goluri pe greşelile noastre, este adevărat. La al doilea gol, primit pe contraatac, am fost puţin naivi. Olanda nu ne-a dominat. Din punct de vedere al determinării, jucătorii au reacţionat bine, în niciun caz nu am dat dovadă de suficienţă", a punctat Donadoni.

Atacantul Alessandro Del Piero a subliniat că Italia trebuie să fie "mare" vineri, la meciul cu România, pentru a putea remedia lucrurile după startul ratat la Euro-2008. "Este o seară neagră pe toate planurile. Totul a mers rău încă din primele minute. Toţi trebuie să ne facem mea culpa, fără excepţie. Este o situaţie foarte dificilă, dar mai sunt două meciuri şi trebuie să rămânem optimişti, chiar dacă acest lucru pare absurd. Acum trebuie să ne concentrăm imediat pe România. Totul se va juca vineri, avem nevoie de o Italie mare", a spus Del Piero.

Olanda a învins, luni, cu scorul de 3-0, reprezentativa Italiei, în prima etapă a grupei C de la Euro-2008, din care face parte şi România. În primul meci al grupei, România şi Franţa au terminat la egalitate, scor 0-0. În urma acestor rezultate, Olanda este lider în grupă, cu trei puncte, urmată de România şi Franţa, cu câte un punct, în timp ce Italia se află pe poziţia a patra, fără niciun punct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici