Doroftei şi Titi Tudor cred că este nevoie de o nouă conducere la FR de Box

Fostul campion mondial Leonard Doroftei a declarat, sâmbătă, că prin suspendarea timp de 11 ani a preşedintelui FR Box, Rudel Obreja, de către federaţia internaţională pierde "întreg boxul românesc", nu numai Obreja, şi a menţionat că, în opinia sa, este nevoie de o nouă conducere la FRB.

48 afișări
Imaginea articolului Doroftei şi Titi Tudor cred că este nevoie de o nouă conducere la FR de Box

Fostul antrenor al lui Doroftei, Titi Tudor (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Nu mai sunt la curent cu evenimentele, nici nu ştiu ce a generat aceasta măsură luată împotriva lui Obreja. Am fost perceput ca opozant al lui Obreja, însă totul a pornit de la părerile diferite pe care le avem despre box. Pur şi simplu, eu am o altă viziune. Îmi pare rău pentru boxul românesc şi pentru imaginea care i s-a creat. Nu Obreja pierde, ci întreg boxul românesc. Cred că la federatie ar trebui să vina altă conducere, cu planuri mai adecvate zilelor noastre. Personal, cred ca cel mai potrivit ar fi Francisc Vaştag. Eu nu vreau să mă implic pe acest plan. Vreau să ajut boxul, dar altfel. Cred ca boxul românesc are nevoie de manageri, care să aducă bani, nu de vorbe frumoase", a spus Leonard Doroftei, fost campion mondial WBA la categoria semiuşoară.

La rândul său, fostul antrenor al lui Doroftei, Titi Tudor, a declarat că sancţiunea primită de Rudel Obreja este dură şi că, în acest moment, este nevoie de o schimbare la FR de Box. "Nu pot spune că sunt bucuros. Nu e bine să te bucuri de răul altuia. Mai curând sunt mâhnit pentru că s-a întâmplat acest lucru unui oficial român. Este o decizie pe care trebuie să o respectăm, pentru că suntem afiliaţi la AIBA şi trebuie să respectăm înţelegerile internaţionale. Sancţiunea este dură, nu am mai auzit de aşa ceva, e vorba şi de imaginea tuturor celor care sunt în boxul nostru", a spus antrenorul.

Constantin Tudor a adăugat că vede nume precum Mihai Leu, Francisc Vaştag sau Leonard Doroftei în fruntea federaţiei de box. "Cred că oamenii din box ar trebui să se aşeze la masă şi să caute cea mai bună soluţie pentru federaţie. Văd un nume mare în fruntea federaţiei, un Mihai Leu, un Feri Vaştag, de ce nu, un Doroftei, daca va mai dori să se implice. Boxul românesc trebuie să depăşească acest moment, indiferent de numele pe care îl are în frunte", a mai spus Tudor.

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, a fost suspendat 11 ani de federaţia internaţională pentru că nu a respectat o sancţiune anterioară dictată de Comisia de Disciplină a AIBA şi pentru că a prezentat documente falsificate în cursul unei proceduri disciplinare, a anunţat, vineri, site-ul forului mondial.

Totodată, federaţia română a primit o amendă de 15.000 de franci elveţieni, o suspendare pe timp de o lună şi interdicţia de a mai organiza competiţii sub egida AIBA, până când îşi va lua angajamentul formal că va respecta Regulamentul tehnic şi competiţional al federaţiei internaţionale de box şi va impune sportivilor să poarte căşti de protecţie la toate competiţiile.

Comisia de Disciplină a AIBA a luat aceste decizii pentru că Obreja nu a respectat termenii unei suspendări de doi ani, care a fost confirmată atât de Comisia de Apel, cât şi de Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Obreja a fost suspendat şi pentru faptul că a permis ca sportivii să boxeze fără cască de protecţie la finalele Cupei României din 16-19 februarie 2009, ceea ce reprezintă "o gravă abatere de la Regulamentul tehnic şi competiţional al AIBA, prin punearea în pericol a sănătăţii boxerilor".

În al treilea rând, preşedintele FR Box a prezentat probe falsificate Comisiei de Disciplină, în scopul de a o îndrepta pe o pistă greşită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici