Dragomir: Ar fi prea puţine 12 echipe în Liga I

Preşedintele Ligii Profesioniste de fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, la Sport.ro, că nu agreează reducerea numărului de echipe din Liga I la 12, aşa cum propusese preşedintele FRF, Mircea Sandu, prea puţine în accepţiunea sa.

131 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Ar fi prea puţine 12 echipe în Liga I

Dragomir: Ar fi prea puţine 12 echipe în Liga I (Imagine: Cosmin Motei / MediafaxFoto)

"Nu putem avea un campionat cu 12 echipe din sezonul viitor pentru că trebuie anunţat cu un an înainte. Deocamdatã s-a votat în comitetul federal să rămână tot 18 echipe în prima ligă. Sunt prea puţine 12 echipe pentru campionatul României. Chiar dacă sunt probleme mari financiare. Şi dacă rămân mai puţine echipe în Liga I facem de aşa natură să fie mai multe meciuri decât acum. Avem soluţii, dar nu pot să vă spun acum, trebuie să le discutăm în Adunarea Generală. Chiar dacă vor fi 12 echipe, vom avea două meciuri în plus. Şi dacă vor rămâne 17 echipe în sezonul viitor vom juca aşa în primul an şi apoi restructurăm, conform regulamentului şi ajungem la 14. Pentru mine, 12 sunt puţine", a declarat Dragomir.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, declarase miercuri, într-o conferinţă de presă, că nivelul campionatului intern ar creşte dacă s-ar reduce numărul de echipe la 12: "De vreo 4-5 ani am ajuns la concluzia că trebuie restructurată competiţia şi asta a început să se întâmpple şi pe cale naturală. Vedeţi câte retrageri sunt. Este clar că trebuie să restrângem numărul de echipe şi la Liga I. Şi fac un apel către preşedinţi şi preşedintele ligii să se gândească la bunul mers al fotbalului şi nu pentru un interes de grup, de club. Dacă noi reuşim în 2-3 ani să facem o competiţie concentrată de 12 echipe, atunci jucătorii români mai valoroşi se vor strânge la aceste 12 echipe. Banii din televiziune vor fi aceiaşi, poate pierzi două milioane. Aşa văd eu că ar trebui să se întâmple. Comitetul executiv este cel care decide şi avem bunul simţ să aşteptăm propunerile ligii. Sper să obţină acest pas din convorbirile cu cluburile. Ar fi benefic nu numai la nivel de cluburi ci şi pentru echipa naţională".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici