Sandu: Să nu spunem că avem un campionat puternic, avem doar 20 de meciuri bune pe sezon

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nivelul Ligii I este unul destul de scăzut, în timpul unui sezon disputându-se doar 20 de meciuri bune, aşa cum a fost Steaua-Petrolul, din cadrul etapei a XXVII-a.

103 afișări
Imaginea articolului Sandu: Să nu spunem că avem un campionat puternic, avem doar 20 de meciuri bune pe sezon

Sandu: Să nu spunem că avem un campionat puternic, avem doar 20 de meciuri bune pe sezon (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

"Nu participarea celor două echipe în cupele europene reprezintă competiţia naţională. Sunt multe echipe de nivelul doi. Ar trebui să se termine cu ambiţiile astea locale de a avea echipă în prima ligă. Bistriţa, să-l luăm pe Nea Jean, că nu se supără... E o echipă în refacere, în construcţie, care trebuie să atragă fonduri, autorităţile locale mai ajută sau nu mai ajută, zona nu este una dezvoltată nici industrial, nici agricol. Din ce să trăiască? Să ne vedem lungul nasului şi să fim acolo unde ne este locul. Bistriţa, la ora actuală, în condiţiile în care trăieşte, în insolvenţă, locul ei este Liga a II-a. Şi sunt multe echipe la fel. Să nu spunem că e o competiţie foarte puternică când de fapt sunt 20 de meciuri bune, puternice, într-un sezon, când se întâlnesc astea de la vârf. Cum a fost Steaua-Petrolul. Dacă am avea 80 la sută din meciuri de nivelul ăsta, fiţi convinşi că valoarea ar creşte. Trebuie să fim realişti. De aceea obiectivul antrenorului naţionalei, că nu era Piţurcă în plan, era calificarea la turneul final din 2016. Pentru că să formezi o echipă naţională când ai peste 50 la sută jucători străini în campinatul naţional, nu este uşor. Noi nu avem la ora actuală decât un grup restrâns de 30-40 de jucători care ar putea să facă parte din echipa naţională", a declarat Sandu.

Preşedintele federaţiei consideră că nivelul campionatului intern ar creşte dacă s-ar reduce numărul de echipe la 12: "De vreo 4-5 ani am ajuns la concluzia că trebuie restructurată competiţia şi asta a început să se întâmpple şi pe cale naturală. Vedeţi câte retrageri sunt. Este clar că trebuie să restrângem numărul de echipe şi la Liga I. Şi fac un apel către preşedinţi şi preşedintele ligii să se gândească la bunul mers al fotbalului şi nu pentru un interes de grup, de club. Dacă noi reuşim în 2-3 ani să facem o competiţie concentrată de 12 echipe, atunci jucătorii români mai valoroşi se vor strânge la aceste 12 echipe. Banii din televiziune vor fi aceiaşi, poate pierzi două milioane. Aşa văd eu că ar trebui să se întâmple. Comitetul executiv este cel care decide şi avem bunul simţ să aşteptăm propunerile ligii. Sper să obţină acest pas din convorbirile cu cluburile. Ar fi benefic nu numai la nivel de cluburi ci şi pentru echipa naţională".

Mircea Sandu l-a criticat pe arbitrul Alexandru Tudor pentru prestaţia de la partida Steaua-Petrolul Ploieşti, pentru că a fragmentat jocul. "Tudor trebuie să înţeleagă o dată pentru totdeauna că trebuie să lase jocul să curgă, să continue. Este un arbitru cu atâta experienţă că mă şi miră că el întrerupe jocul, în loc să dea cursivitate jocului. Dacă nu înţelege, preşedintele comisiei trebuie să-l facă să înţeleagă, nu? Să nu mai arbitreze derbiuri, să arbitreze Bistriţa cu Chiajna. Ca spectator mi-a dat meciul peste cap", a mai spus Sandu.

Referindu-se la semifinalele Ligii Campionilor, Mircea Sandu a apreciat victoria echipei Bayern Munchen, care a învins Barcelona cu 4-0, şi consideră că germanii pot câştiga trofeul: "Eu am spus că singura echipă care poate să ia trofeul Barcelonei este Bayern. Nu credeam însă să reuşească patru goluri, care înseamnă calificarea în finală. Şi dacă vor juca aşa şi în finală are şanse mari la câştigarea trofeului. Dacă joacă la acelaşi nivel este favorită, are o echipă completă. Cred că Real Madrid va fi cealaltă finalistă. Cred că Real va învinge şi la Dortmund şi returul va fi mai uşor".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici