Dragomir: Campania lui Popescu a fost organizată cu sprijin politic şi al FRF

Fostul şef al LPF Dumitru Dragomir a dezvăluit o discuţie între Mircea Sandu, Adalbert Kassai, Anghel Iordănescu, Dumitru Mihalache şi Gică Popescu, în care aceştia organizau în amănunt campania fostului internaţional, cu sprijin politic, astfel încât să fie sigur de câştigarea alegerilor de la FRF.

114 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Campania lui Popescu a fost organizată cu sprijin politic şi al FRF

Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Potrivit unui dialog publicat de Dragomir pe blogul personal şi care are, potrivit acestuia, "mici marje de eroare", cei cinci oameni de fotbal ar fi vorbit despre campania lui Gheorghe Popescu, candidat la preşedinţia FRF, în care acesta fusese susţinut de fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, dar şi de conducerea federaţiei, cu bani ai forului.

Conform fostului conducător al LPF, discuţia ar fi avut loc în biroul lui Mircea Sandu de la FRF şi la ea ar mai fi participat doi jurişti, caracterizaţi de Dragomir ca fiind "neimportanţi".

Popescu urma să se întâlnească, la Braşov, cu preşedinţii asociaţiilor judeţene de fotbal, iar vicepreşedintele FRF, Octavian Goga, trebuia să asigure succesul reuniunii şi trezorierul federaţiei, Vasile Filimon, finanţarea.

În cadrul discuţiei Mircea Sandu ar fi propus ca Iordănescu, Kassai, şi Mihalache să-şi depună şi ei candidaturile la preşedinţia FRF, ca soluţie de rezervă în cazul condamnării la închisoare a lui Gheorghe Popescu în Dosarul transferurilor. Popescu a respins categoric propunerea, fiind convins că poate fi condamnat cel mult la închisoare cu suspendare, aşa cum a cerut procurorul.

Însă Popescu ar fi ţinut să se asigure că statul FRF a fost modificat astfel încât să-i permită ocuparea funcţiei de preşedinte în cazul unei condamnări cu suspendare.

Fostul căpitan al FC Barcelona ar mai fi afirmat că este sigur pe victoria sa în alegeri, pentru că are multe promisiuni din partea politicului şi din judeţe.

În cele din urmă, Gheorghe Popescu a fost condamnat definitiv, în 4 martie, la trei ani şi o lună de închisoare cu executare de Curtea de Apel Bucureşti şi nu a mai putut candida la alegerile organizate a doua zi după ce a mers la penitenciar.

Noul preşedinte al FRF a devenit Răzvan Burleanu, care l-a învins în turul doi al alegerilor pe fostul preşedinte CCA Vasile Avram. Fostul şef de la Casa Fotbalului Mircea Sandu a devenit preşedinte de onoare al forului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici