Dragomir: Dacă rămânem cu 16 echipe va fi campionat normal, dacă vor fi 14 atunci jucăm play-off

Ediţia 2013-2014 a Ligii I se va desfăşura în sistem de campionat normal dacă în sezonul următor, după încheierea procesului de licenţiere, vor rămâne 16 echipe şi în sistem cu play-off dacă vor fi 14 formaţii sau mai puţine, a anunţat, marţi, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

2867 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Dacă rămânem cu 16 echipe va fi campionat normal, dacă vor fi 14 atunci jucăm play-off

Dumitru Dragomir (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

"Am anticipat şi am ştiut că vine această avalanşă. Am studiat sistemele de joc din toate ţările şi suntem pregătiţi. Dacă rămânem 14 echipe suntem pregătiţi pentru sistemul de play-off şi play-out, dacă rămânem 16 echipe va fi un campionat normal, iar dacă rămân 12 sau 13 echipe va fi tot play-off şi play-out", a spus Dragomir.

El este însă de părere că Liga I va avea în cel mai rău caz 16 echipe în ediţia 2013-2014. "Eu nu cred că sezonul viitor vom avea mai puţin de 16 echipe. Susţin în continuare că vor rămâne 18, dar în cel mai rău caz vor fi 16", a adăugat preşedintele LPF.

Instanţa de fond şi mai apoi Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au respins dosarele cluburilor FC Rapid şi Universitatea Cluj, ambele aflate în insolvenţă, privind acordarea licenţei pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I.

Conform regulamentului, după data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenţă la instanţele de pe plan naţional pot ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care trebuie să se pronunţe până în 31 mai când se încheie procedura de licenţiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici