Dragomir: Fotbalul românesc nu are faţă nici măcar de Cupa Intertoto

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, s-a arătat dezamăgit de parcursul echipei Steaua în Liga Campionilor, declarând că fotbalul românesc nu are faţă nici măcar de Cupa Intertoto şi, astfel, nu poate pune probleme în cea mai valoroasă competiţie intercluburi.

1 afișare
Imaginea articolului Dragomir: Fotbalul românesc nu are faţă nici măcar de Cupa Intertoto

Dragomir: Fotbalul românesc nu are faţă nici măcar de Cupa Intertoto

"Noi n-avem faţă nici de Cupa UEFA, staţi liniştiţi. Dacă n-avem bani nu avem cum să facem performanţă acolo. Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani cu Rapid şi Steaua în UEFA a fost o întâmplare. S-a întâmplat pentru că n-au dat drumul la jucători afară. Eu zic că nici de Intertoto nu suntem. N-am câştigat Cupa Intertoto, ăsta e adevărul. Ne-am calificat, dar n-am luat trofeul. Ca să avem pretenţii să ajungem mai sus trebuie să băgăm bani", a spus Dragomir.

Oficialul LPF a explicat că nu i-a fost milă de Steaua în meciul cu Sevilla, pierdut, miercuri, cu 0-2, pe propriul teren, în cadrul grupei H a Ligii Campionilor. "Asta este valorea fotbalului nostru. De ce să-mi fie milă de Steaua? Diferenţa este de 800 de milioane de euro la nivel de cluburi. Nu mi-e milă de Steaua. La fotbal nu trebuie să-ţi fie milă. Asta e valoarea", a adăugat preşedintele Ligii.

Totuşi, Dumitru Dragomir afirmă că nu e ruşinos faptul că Steaua este echipa cu cele mai puţine şuturi pe spaţiul porţii, cele mai puţine goluri marcate, cele mai puţine puncte şi cele mai multe ofsaiduri din actuala ediţie a Ligii Campionilor. "Nu e ruşinos că e ultima. A jucat totuşi în Liga Campionilor. E bine să fim prezenţi acolo. Faţă de câţi bani s-au băgat în fotbalul românesc nu e ruşinos. E foarte puţin şapte şuturi pe poartă, e adevărat. Dar asta e valoarea. Un singur jucător al Sevilliei face cât toată echipa Stelei. Dică o fi el evaluat la zece milioane, dar n-a dat nimeni banii ăştia pe el. Pe Alves (n.r. - fundaşul Daniel Alves ofertat de Chelsea) au vrut să-l ia cu 36 de milioane de euro, dar Sevilla nu l-a dat. Asta înseamnă să fie evaluat la o sumă", a menţionat Dragomir.

Preşedintele LPF este de părere că CFR Cluj dacă va investi 100 de milioane de euro în transferuri va putea avea rezultate în Liga Campionilor, dar a precizat că dacă ar fi fost acum în locul Stelei nu ar fi obţinut mai multe puncte decât echipa antrenată de Marius Lăcătuş. "Cu 100 de milioane CFR Cluj poate face o figură în Liga Campionilor. Dacă bagi este peste 100 de milioane în transferul de jucători poţi să speri în Ligă, altfel nu. Eu nu cred că cei de la CFR vor băga atâţia bani în transferuri. Ar fi bine, dar nu cred. 100 de milioane sunt bani mulţi. Ei au o echipă bunicică, dar au fost scoşi de Famagusta. Aşa că ce să vorbim de Liga Campionilor? Oricum, CFR nu scotea acum mai mult decât Steaua în Liga Campionilor. E alt fotbal acolo", a mai spus oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Dragomir este împotriva aducerii de jucători străini în Liga I. "E o mare idioţenie să spui că jucătorii străini sunt salvarea fotbalului românesc. Asta pentru că noi aducem numai fotbalişti de mâna a doua. Eu le recomand cluburilor să ia jucători români valoroşi şi să-i ţină. Asta e foarte important, să-i păstreze", a explicat Dragomir.

Echipa Steaua Bucureşti a ratat orice şansă de a accede în optimile Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), de FC Sevilla, în etapa a IV-a a grupei H, însă păstrează şanse teoretice de calificare în 16-imile Cupei UEFA. De asemenea, CFR Cluj, Oţelul Galaţi, Dinamo şi Rapid, au fost eliminate din Cupa UEFA înaintea fazei grupelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici