Dragomir: Jandarmii ar fi trebuit să pună furtunurile cu apă pe suporterii cu torţe

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că jandarmii ar fi trebuit să intervină cu furtunuri cu apă când suporterii dinamovişti au aprins torţe şi fumigene la derbiul Dinamo-Steaua, scor 1-1, din etapa a XIII-a a Ligii I.

6 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Jandarmii ar fi trebuit să pună furtunurile cu apă pe suporterii cu torţe

Dragomir: Jandarmii ar fi trebuit să pună furtunurile cu apă pe suporterii cu torţe (Imagine: Mediafax Foto)

"Au fost petarde şi torţe, dar nu s-a accidentat nimeni. Nu au aruncat pe terenul de joc. Organele de ordine ar fi trebuit însă să-şi facă datoria. Jandarmeria trebuia să pună în aplicare legea, pentru că acum există lege. Deocamdată însă organele abilitate nu-şi fac datoria, asta este. Dăm în cluburi repede. De ce să dăm în cluburi?",a declarat Dragomir.

Oficialul LPF, care este iniţiatorul legii împotriva violenţei pe stadioane, consideră că Jandarmeria ar fi trebuit să fie implicată direct în controlul corporal al spectatorilor, sarcină care revine conform Legii 4, firmelor de pază şi protecţie angajate de către clubul organizator. "În chestiunea cu controlul corporal a fost o scăpare a mea, în lege, pentru că trebuia să implic şi Jandarmeria în chestia asta. Dar ei au scos asta din lege. Ei sunt în jurul stadionului, dar ar fi trebuit să intervină. De ce nu a intervenit? Cu furtunuri cu apă trebuia imediat intervenit. Jandarmeria să facă bine să-i ia pe toţi care au intrat cu torţe de pe camerele de luat vederi şi să nu le mai dea voie să intre toată viaţa pe stadion. Dacă fac asta, bravo lor! Eu am încredere în generalul Olimpiodor Antonescu, care mi-a promis că va scăpa pe Dinamo de huligani", a mai spus Dragomir.

FC Dinamo ar putea evolua cu porţile închise între două şi patru etape şi ar putea primi o amendă între 20.000 şi 80.000 de lei, ca urmare a incidentelor de la partida cu Steaua, scor 1-1, contând pentru etapa a XIII-a a Ligii I, au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, surse din cadrul FRF. Comisia de Disciplină a FRF va analiza, miercuri, incidentele de la această partidă.

"În funcţie de ce scrie în raport, Dinamo riscă o suspendare de minim două etape şi maxim patru şi o amendă cuprinsă între 20.000 de lei şi 80.000 de lei. Se vor judeca atât aprinderea torţelor, cât şi aruncarea acestora, dar şi aruncarea altor obiecte", au declarat sursele citate.

De asemenea, sursa citată a menţionat că Jandarmeria poate să ceară FRF ridicarea dreptului de organizare a meciurilor de pe teren propriu ale grupării dinamoviste, dar acest lucru nu ar mai conta în cazul în care Dinamo ar primi o suspendare de minimum două etape din partea Comisiei de Disciplină.

Suporterii dinamovişti de la "Peluza Sud" au aruncat torţe şi petarde în sectorul rezervat susţinătorilor stelişti, iar la începutul reprizei a doua, fanii de la "Peluza Cătălin Hâldan" au incendiat trei steaguri ale galeriei Steaua, capturate înaintea partidei. De asemenea, suporterii dinamovişti au aruncat cu diverse obiecte înspre teren.

Formaţia Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), derbiul disputat, sâmbătă, pe teren propriu, în compania echipei Steaua, în etapa a XIII-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici