Dragomir: Lupii tineri de la FRF vor să-l compromită pe Popescu

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că nici nu se pune problema ca fostul fundaş Gheorghe Popescu să fi fost colaborator al Securităţii, iar acest scandal este creat de "lupii tineri" de la FRF care vor să-l compromită pe fostul internaţional român.

12 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Lupii tineri de la FRF vor să-l compromită pe Popescu

Dragomir: Lupii tineri de la FRF vor să-l compromită pe Popescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Gică Popescu avea 16, 17 ani atunci. Nici nu nu ştia să dea buna ziua, dar să colaboreze cu securitatea. Asta este de când a început scandalul cu lupii tineri de la Federaţie, ei sunt pe ducă şi vor să-l compromită pe Gică Popescu, căci era singurul care venea din urmă. El avea atunci 17 ani, la aceea vârstă nu poţi să dai bună ziua pe stradă", a declarat preşedintele LPF.

Dragomir spune că şi el a primit din partea CNSAS o înştiinţare prin care se menţionează că nu a fost colaborator al securităţii. "«Ca urmare a verificărilor declanşate, în baza articolului doi pe Legea nr 197, 1999, privind accesul la propriul dosar de conspirare a Securităţii ca Poliţie Politică, vă aducem la cunoştinţă că pe baza documentelor din arhiva studiate până la data de 17.10.2002 , colegiu CNSAS a stabilit că domnul Dragomir Dumitru, îndeplinit funcţia de preşedinte al LPF şi deputat, nu a fost agent sau colaborator al securităţii ca Poliţie Politică». Eu am primit asta: «nu a fost colaborator al securităţii ca poliţie politică». Toată lumea ar trebui să ceara asta de la CNSAS", a adăugat Dragomir.

Cotidianul Adevărul a notat, în ediţia de luni, că Gheorghe Popescu a dat informări despre colegii săi în perioada 1986-1989, el figurând în dosarul privind activitatea sa de informator al Securităţii cu numele conspirativ de "Petrescu". "De-a lungul unei perioade de aproximativ trei ani, «numitul Popescu Gheorghe» a scris nouă rapoarte informative, printre cei vizaţi fiind fostul fotbalist şi actualul antrenor Emil Săndoi, dar şi fostul antrenor al «Craiovei Maxima», Constantin Oţet", a precizat Adevărul, despre rapoartele fotbalistului, alias "colonelul Petrescu".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici