Dumitru Costin: Fotbalul românesc va rămâne la fel de netransparent şi după Dosarul Transferurilor

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), Dumitru Costin, a declarat, joi, că fotbalul românesc va rămâne la fel de netransparent şi după verdictul Curţii de Apel Bucureşti în Dosarul Transferurilor.

114 afișări
Imaginea articolului Dumitru Costin: Fotbalul românesc va rămâne la fel de netransparent şi după Dosarul Transferurilor

Dumitru Costin: Fotbalul românesc va rămâne la fel de netransparent şi după Dosarul Transferurilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Fotbalul românesc nu va deveni mai transparent acum, pentru că sistemul de organizare al sportului din România este în continuare unul netransparent şi prost gândit şi făcut. Sistemul actual de organizare generat de Legea Sportului permite existenţa unor astfel de «conserve», persoane juridice, prin care circulă banii. Sportul românesc aşa cum este organizat încă pe tot felul de asociaţii, fundaţii şi tot felul de forme de organizare din punct de vedere juridic creează tot felul de «conserve» din punct de vedere juridic, prin care trec fluxurile de bani şi atunci mulţi din aceşti bani se transformă din albi în negri, alţii din negri în albi, dar atunci când îi vine bine celui care împrumută sportul, împrumută fotbalul, că avem exemple multiple, atunci când nu au resurse financiare, îşi retrag banii, iar sportul rămâne în continuare decapitalizat. La fel şi la Cluj cu transferurile de jucători, care până la urmă sunt nişte valori care existau pe o anumită persoană juridică, iar întâmplător multe din acele valori au trecut pe altă persoană juridică, asta tot pentru că acest cadru legislativ permite acest lucru, iar până nu se va modifica Legea Sportului astfel de speţe tot vom întâlni", a spus Costin.

Dumitru Costin este de părere că Legea Sportului din România permite ca tot felul de ilegalităţi să fie comise. "Subiectul ăsta este unul dureros pentru fotbalul românesc. E dureros pentru că ani în şir fotbalul românesc a fost, şi rămâne în continuare, netransparent, în ceea ce priveşte transferul jucătorilor. Cu toate eforturile făcute de instituţiile abilitate ale statului, fotbalul antrenează foarte mulţi bani şi din păcate sistemul de organizare al sportului din România permite astfel de comportamente. Însă până la lămurirea speţelor, nu ştiu câţi dintre banii despre care se vorbeşte au plecat ca şi comisioane către impresari sau au plecat ca surse de venituri pentru unii care nu aveau dreptul să acceseze aceşti bani. Ştiu că aceste sentinţe s-au dat pe baza unor documente de mult mai bună calitate, care certifică traseul unor bani, care au ajuns peste tot pe mapamond", a adăugat Costin.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici