Echipele din Liga I vor fi obligate să înscrie pe foaia de joc opt fotbalişti români

Comitetul Executiv al FRF a decis, în şedinţa de luni, care a avut loc la Mogoşoaia, ca echipele ce activează în Liga I, să înscrie la fiecare meci, începând cu sezonul 2009/2010, cel puţin opt jucători de cetăţenie română sau formaţi la nivel naţional, informează site-ul frf.ro.

19 afișări
Imaginea articolului Echipele din Liga I vor fi obligate să înscrie pe foaia de joc opt fotbalişti români

Echipele din Liga I vor fi obligate să înscrie pe foaia de joc opt fotbalişti români (Imagine: Sebastian Tătaru/Mediafax Foto)

"Începând cu anul competiţional 2009/2010, cluburile sunt obligate să prezinte şi să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc: echipele din Liga I - minim 8 jucători de cetăţenie română sau formaţi la nivel naţional; echipele din Liga a 2-a - minim 10 jucători de cetăţenie română sau formaţi la nivel naţional; echipele din Liga a 3-a - minim 12 jucători de cetăţenie română sau formaţi la nivel naţional; echipele de fotbal în sală - minim 7 jucători de cetăţenie română sau formaţi la nivel naţional; echipele din alte competiţii de seniori sau juniori decât cele de mai sus - minim 15 jucători de cetăţenie română sau formaţi la nivel naţional", a decis Comitetul Executiv al FRF.

Astfel, ca un jucător să poată fi considerat că fiind format la nivel naţional, el trebuie să fi participat la competiţii pentru un club din România pentru minim trei ani, iar vârsta sa să fie între 15 şi 21 de ani.

Comitetul Executiv al FRF a mai decis să interzică cesionarea dreptului de participare în competiţii, precum şi orice alt mecanism juridic (comasare prin fuziune sau absorbţie, divizare) care are ca efect transferul dreptului de participare în competiţii şi al dreptului de transfer asupra jucătorilor, iar cluburile nu mai au voie să îşi schimbe sediul social în altă localitate decât cea declarată la FRF, cu ocazia afilierii.

Începând cu anul competiţional 2009/2010, cluburile sunt obligate să folosească în jocurile de baraj disputate pentru promovarea din Liga a IV-a în Liga a III-a minim doi juniori în teren în acelaşi timp.

Juniorii sunt obligaţi să semneze primul contract cu gruparea la care sunt legitimaţi începând cu vârsta de 16 ani, şi nu 15 ca până în prezent.

De asemenea, FRF a decis înfiinţarea unui organism de executare, care să supravegheze modul în care cluburile aplică hotărârile definitive ale organismelor jurisdicţionale ale FRF.

Regulamentul agenţilor de jucători a fost modificat pentru anul 2009/2010. Printre modificările importante se numără obligaţia FRF de a reevalua cunoştinţele agenţilor de jucători din cinci în cinci ani.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat şi contractul pe care FRF îl va încheia cu Tomas de Aquinto Rivera Amoros, în calitate de antrenor principal al echipei naţionale de fotbal în sală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici