Emanuel Gyenes: Ediţia din 2011 a Raliului Dakar a fost mai dificilă decât cea din 2007

Pilotul român Emanuel Gyenes, clasat pe locul 17 în clasamentul general al Raliului Dakar, a declarat că ediţia din acest an a competiţiei a fost mai dificilă decât cea din 2007, se arată într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

36 afișări
Imaginea articolului Emanuel Gyenes: Ediţia din 2011 a Raliului Dakar a fost mai dificilă decât cea din 2007

Emanuel Gyenes: Ediţia din 2011 a Raliului Dakar a fost mai dificilă decât cea din 2007 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comparativ cu 2007, când am participat la primul Dakar, acesta mi s-a părut mai dificil. Atunci nu aveam experienţa de acum, iar raliul a măsurat în total cu 1.000 de kilometri mai puţin decât cel din 2011. În plus, în America de Sud condiţiile sunt diferite. Aici raliul este mult mai obositor pentru că avem etape de legatură foarte lungi. Am mers aproape în fiecare zi sute de kilometri până la startul pe proba specială. Pentru mine, cea mai grea zi a fost cea din 7 ianuarie, când eram în Atacama şi am avut 456 de kilometri de probă specială cu multe dune, piatră şi praf", a spus Gyenes.

Celălalt pilot român care a participat la ediţia din acest an la Dakar, Marcel Butuza, clasat pe locul 56 la clasa moto, a afirmat că acesta a fost cel mai greu raliu la care a participat. "Toţi concurenţii privesc Dakar 2011 ca fiind cea mai grea ediţie de la mutarea raliului din Africa în Argentina şi Chile. Pentru mine a fost cel mai dificil raliu în care am concurat. Am avut o probă specială unde foarte mulţi dintre noi ne-am depăşit limitele. La revenirea din Chile în Argentina, după ce am fost în Anzi, la -3 grade Celsius, am concurat în proba specială la peste 40 de grade, iar eu am ajuns într-un
canion cu câţiva concurenţi de la quad. În acel canion era foarte cald, piatra şi nisipul erau extrem de încinse şi m-am chinuit foarte mult timp să scot motocicleta", a precizat Butuza.

Butuza a lăudat performanţa colegului său de la Vectra Racing, Emanuel Gyenes, care s-a impus la clasa maraton. "În 2009, Frans Verhoeven, care pe atunci era coechipierul nostru, a câştigat Dakar-ul la clasa Maraton şi a fost o performanţă extraordinară pentru o echipă din România. Anul acesta Mani a mers foarte bine şi a reuşit să câştige la Maraton. Amândoi am avut noroc cu cei doi colegi din echipa de asistenţă, Liviu Butuza şi Romeo Duicu făcându-şi extraordinar de bine treaba. Datorită lor am reuşit să ajungem la final şi ţinem să le mulţumim pentru tot efortul depus în cele peste două săptămâni cât a durat Dakar 2011", a precizat Marcel Butuza.

Emanuel Gyenes, câştigătorul clasei maraton de la Dakar 2011, şi Marcel Butuza, ocupantul locului şase la aceeaşi clasă a categoriei moto, vor reveni în România miercuri. Riderii echipei Vectra Racing vor ateriza pe aeroportul "Henri Coandă", la ora 17.45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici