Emma Răducanu, de neoprit la US Open. Sportiva cu origini româneşti s-a calificat în sferturile de finală

  • Adolescenta britanică, de origine română, Emma Răducanu, a învins-o luni seara pe americana Shelby Rogers.
  • Răducanu, 18 ani, s-a calificat în primul sfert de finală de Grand Slam din carieră.
  • Ea a reuşit o victorie categorică, în doar 65 de minute, scor 6-2, 6-1.
1986 afișări
Imaginea articolului Emma Răducanu, de neoprit la US Open. Sportiva cu origini româneşti s-a calificat în sferturile de finală

Emma Răducanu, de neoprit la US Open. Britanica cu origini româneşti s-a calificat în sferturile de finală

Emma Răducanu, în vârstă de 18 ani, este doar a treia jucătoare venită din calificări care ajunge în sferturile de finală ale probei feminine de simplu în era Open, după ce a dispus de Shelby Rogers pe Arthur Ashe Stadium (din 1968). Precedentele două au fost Barbara Gerken, în 1981, şi Kaia Kanepi, în 2017.

La doar a doua sa apariţie pe tabloul principal la un eveniment de Grand Slam, Răducanu se alătură clubului adolescentelor cu performanţele greu de anticipat la ediţia din acest an a US Open, din care mai face parte şi canadianca Leylah Fernandez, care a împlinit luni 19 ani şi care şi-a făcut cadou o calificare în sferturile de finală.

Este pentru prima dată din 2009 când mai multe jucătoare sub 20 de ani au ajuns în sferturile de finală ale probei feminine de simplu la US Open. Carlos Alcaraz, în vârstă de 18 ani, a ajuns, de asemenea, în sferturile de finală la simplu masculin, în acest an.

Ascensiunea la US Open a lui Răducanu, aflată pe locul 150 WTA, a venit în detrimentul a numeroase jucătoare experimentate şi bine clasate: cu victoria în faţa lui Rogers, numărul 43 mondial, ea a obţinut a treia victorie consecutivă în faţa unei jucătoare din Top 50 în această săptămână. Răducanu conduce acum cu 5-0 împotriva adversarelor din Top 50, în întreaga sa carieră.

Victoriile obţinute de Răducanu în această săptămână au fost aparent simple. Nu a cedat niciun set, în niciuna dintre cele trei victorii obţinute în calificări şi nici în cele patru victorii de pe tabloul principal. Adolescenta britanică a pierdut doar 15 game-uri în cele patru meciuri de pe tabloul principal.

Răducanu va înfrunta în sferturile de finală pentru prima dată un cap de serie la US Open, care va fi, de asemenea, primul ei meci din carieră împotriva unei jucătoare din Top 20. Belinda Bencic, din Elveţia, cap de serie nr. 11, campioana olimpică şi semifinalistă la US Open în 2019, o va înfrunta pe Răducanu, după ce a învins-o luni pe Iga Swiatek, cap de serie nr. 7.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici