Englezii elimină din fotbalul juvenil lovitura mingii cu capul în meciurile Under 12

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a primit aprobarea de a efectua un test în sezonul următor pentru a elimina loviturile de cap deliberate în meciurile de la nivelul Under-12, a anunţat luni FA, în încercarea de a atenua potenţialele riscuri pentru sănătate.

273 afișări
Imaginea articolului Englezii elimină din fotbalul juvenil lovitura mingii cu capul în meciurile Under 12

Englezii elimină din fotbalul juvenil lovitura mingii cu capul în meciurile Under 12

Testul se va desfăşura pe durata sezonului 2022-23, urmând ca, în cazul în care va avea succes, să se elimine complet lovirea deliberată cu capul din sezonul 2023-24, informează Reuters.

Federaţia Engleză de Fotbal a emis deja îndrumări pentru a restricţiona sau a elimina lovirea cu capul în timpul antrenamentelor.

Testul a fost aprobat de International Football Association Board (IFAB), organismul legislativ al fotbalului.

„Scopul a fost acela de a contribui la atenuarea oricăror riscuri potenţiale care pot fi legate de lovirea mingii cu capul, inclusiv leziuni cauzate de contactul cap-cap, cot-cap sau cap-sol", a precizat FA într-o declaraţie.

„Reprezintă o abordare prudentă a jocului şi a plăcerii fotbalului în timp ce cercetările în curs continuă în acest domeniu".

Studiile au făcut legătura între lovirea mingii cu capul şi leziuni cerebrale de durată, problema fiind pusă în prim-plan atunci când s-a aflat că cinci membri ai echipei Angliei care a câştigat Cupa Mondială din 1966 au suferit cu toţii de demenţă.

O companie de software care a colaborat cu cluburile din Premier League a dezvoltat chiar şi un program de antrenament în realitate virtuală în încercarea de a găsi o soluţie pentru a depăşi impactul dăunător al loviturilor de cap.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici