Eric: Sunt aproape gata cu actele, sper să am cetăţenia română până la finalul lunii decembrie

Mijlocaşul brazilian al echipei Pandurii Târgu Jiu, Eric de Oliveira, a declarat, marţi, că are întocmite aproape toate actele pentru a solicita cetăţenia română, pe care speră să o poată obţine până la finalul lunii decembrie, el precizând că ar avea nevoie de o "pilă" pentru a grăbi formalităţile.

184 afișări
Imaginea articolului Eric: Sunt aproape gata cu actele, sper să am cetăţenia română până la finalul lunii decembrie

Mijlocaşul brazilian al echipei Pandurii Târgu Jiu, Eric de Oliveira (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Sunt aproape gata cu toate actele. Am fost la notar să rezolv mare parte din acte. Doar că nu cunosc pe nimeni cu pilă să mă ajute. Adică cineva care are influenţă acolo, care cunoaşte. Pentru mine e mai greu să merg eu, singur, să dau cu pieptul acolo că vreau cetăţenie română. Trebuie să fac eu cererea şi apoi să mă cheme acolo. Eu sper ca până la sfârşitul lunii decembrie să am cetăţenia. Pile când am spus m-am referit la cineva tare lângă mine, acolo", a afirmat mijlocaşul.

El şi-a reafirmat disponibilitatea de a evolua pentru naţionala României după ce va primi cetăţenia. "Dacă România vrea, eu joc cu braţele deschise pentru România. Eu cred că România se va califica mai departe, deşi va avea parte de un meci foarte greu. Eu sunt încrezător că o să văd România la Cupa Mondială din Brazilia", a spus Eric.

Întrebat cum ar fi să meargă cu România la CM din Brazilia şi să joace împotriva naţionalei ţării sale natale, fotbalistul în vârstă de 27 de ani a declarat: "Ar fi ceva nepreţuit. Cred că aş fi în cer dacă aş fi într-o cupă mondială în ţara mea. Cred că ar fi ceva minunat. Ca orice profesionist, dacă aş reprezenta naţionala României împotriva Braziliei, gândul meu este de a bate Brazilia, normal".

Eric a precizat că în vară a avut o ofertă de a juca la Steaua, dar gruparea bucureşteană nu s-a înţeles cu fostul său club, Gaz Metan Mediaş, la suma de transfer. "Am avut o legătură cu cei de la Steaua în vară, dar nu s-a reuşit acest transfer, de la Gaz Metan la Steaua, din motive financiare. Nu s-au înţeles cluburile. Nu s-a ajuns la mine. Care jucător nu îşi doreşte la Steaua? Şi eu îmi doream să se facă acest transfer, să fac acest pas, pentru că mi-am dorit întodeauna să joc la o echipă mare în România", a spus brazilianul.

El a mai spus că poate merge şi în acestă iarnă la Steaua, dacă mai este dorit şi dacă îi va permite clubul Pandurii. "Dacă Steaua se înţelege cu clubul Pandurii, dacă ar fi bine pentru Pandurii şi pentru mine, aş vrea să joc la Steaua. Dar domnul Pustai are un proiect cu echipa, aşa că depinde şi ce vrea domnul antrenor. Eu ca jucător de fotbal mi-aş dori să ajung la o echipă de top ca Steaua. Dar nu depinde numai de mine", a declarat Eric.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici