Etiopianul Deso Gelmisa a câştigat maratonul de la Paris. O keniancă a stabilit recordul traseului

Etiopianul Deso Gelmisa a accelerat duminică pe ultima porţiune a maratonului de la Paris, pentru a obţine cel mai important titlu al carierei sale, o victorie în cursa de pe malurile Senei, în condiţii de temperatură scăzută.

119 afișări
Imaginea articolului Etiopianul Deso Gelmisa a câştigat maratonul de la Paris. O keniancă a stabilit recordul traseului

Etiopianul Deso Gelmisa a câştigat maratonul de la Paris. O keniancă a stabilit recordul traseului

Gelmisa a parcurs cei 42,195 kilometri în două ore, cinci minute şi şapte secunde - cu 14 secunde în afara recordului său personal - şi a terminat în faţa câştigătorului maratonului din Chicago 2021 şi a compatriotului său Seifu Tura.

Tura a terminat la trei secunde în spatele lui Gelmisa, al cărui titlu precedent a fost obţinut la maratonul din Porto, în 2019.

Morhad Amdouni a terminat al treilea, stabilind un nou record al Franţei în 2:05.22, îmbunătăţind cu mai mult de un minut borna stabilită de Benoit Zwierzchiewski, în 2003.

Kenyanca Judith Jeptum a câştigat cursa feminină, bătând recordul traseului în două ore, 19 minute şi 48 de secunde depăşind cu 67 de secunde precedentul record de la Paris, stabilit de kenyanca Purity Rionoripo în 2017.

„Condiţiile au fost grele, dar sunt mulţumită de ceea ce am făcut astăzi", a declarat Jeptum.

Cursa a început cu puţin înainte de ora locală 8.00, la o temperatură de puţin peste zero grade Celsius.

Etiopiencele Fantu Jimma şi Besu Sado au ocupat locurile al doilea şi, respectiv, al treilea, la peste trei minute distanţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici