Evan Lysacek, campion olimpic în 2010, nu va participa la JO de la Soci

Patinatorul american Evan Lysacek, campion olimpic în 2010, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014, din cauza unei accidentări la şoldul stâng, a anunţat, marţi, Federaţia Americană de Patinaj Artistic (Usfsa).

87 afișări
Imaginea articolului Evan Lysacek, campion olimpic în 2010, nu va participa la JO de la Soci

Evan Lysacek, campion olimpic în 2010, nu va participa la JO de la Soci

Lysacek, 28 de ani, s-a accidentat la antrenament în august şi "în ciuda unui tratament intensiv, accidentarea a devenit mai dureroasă luna trecută", susţine Usfsa.

"La sfaturile medicilor, care i-au transmis că această accidentare ar putea cauza daune ireparabile, Lysacek nu se va mai antrena până când nu va fi restabilit total, ceea ce i-ar putea lua câteva luni", a menţionat federaţia americană.

Lysacek a devenit la Vancouver primul american care a câştigat titlul olimpic la patinaj artistic diun 1988. El a mai fost campion mondial în 2009 şi a câştigat două medalii mondiale de bronz (2005, 2006), dar nu a mai apărut în competiţii de la aurul olimpic din 2010.

"Nu am cuvinte pentru a descrie dezamăgirea pentru faptul că nu particip la JO de la Soci. Am fost cel mai mândru cânn mi-am putut reprezenta ţara de două ori la JO. Sunt decis să-mi revin complet şi să patinez din nou", a afirmat Lysacek.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici