Evan Lysacek, campion olimpic în proba masculină la patinaj - GALERIE FOTO

Patinatorul american Evan Lysacek a câştigat, vineri, medalia de aur în proba masculină din cadrul concursului de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice de la Vancouver.

58 afișări
Imaginea articolului Evan Lysacek, campion olimpic în proba masculină la patinaj - GALERIE FOTO

Evgheni Pluşenko, Evan Lysacek, Daisuke Takahashi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lysacek a acumulat un punctaj de 257.67, reuşind să câştige după ce, în urma programului scurt, se afla pe locul doi.

Locul doi a fost ocupat de rusul Evgheni Pluşenko, cu 256.36 puncte, în timp ce pe trei s-a clasat japonezul Daisuke Takahashi, cu 247.23 puncte.

Lysacek, în vârstă de 24 de ani, a urcat pentru prima oară pe podiumul olimpic, la un an după ce a câştigat titlul mondial. El este primul american campion olimpic în ultimii 22 de ani, după Brian Boitano la Jocurile Olimpice de la Calgary, în 1988.

Evan Lysacek, al doilea la programul scurt, a excelat la programul liber cu un punctaj de 167.37 pentru un total de 257.67, fără să execute o săritură cvadruplă.

Evgheni Pluşenko, marele favorit şi campion olimpic la Torino în 2006, revenit în competiţie după trei ani de absenţă, a câştigat a treia medalie olimpică din carieră. El a obţinut la programul liber 165.61 puncte pentru un total de 256.36.

Takahshi, vicecampion mondial în 2007, este primul japonez ce câştigă o medalie olimpică la masculin.

Elveţianul Stephane Lambiel, dublu campion mondial şi medaliat cu argint la Olimpiada de la Torino în 2006, a ocupat poziţia a patra, cu 246.72 puncte.

Francezul Brian Joubert, campion european şi mondial, s-a clasat al 16-lea, cu 200.22 puncte.

Patinatorul român Zoltan Kelemen a ocupat locul 29 la programul scurt, ratând participarea la programul liber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici