EXCLUSIV: Paraclis pentru sportivi la Izvorani

Părintele vicar Ioan Iordache a declarat agenţiei MEDIAFAX că există un protocol între Arhiepiscopia Bucureştilor şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român ce are ca obiect colaborarea părţilor pentru construirea unui lăcaş de cult ortodox denumit "Paraclisul COSR".

255 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Paraclis pentru sportivi la Izvorani

EXCLUSIV: Paraclis pentru sportivi la Izvorani (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto/AFP)

"Paraclisul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, având hramurile Sfântului Ilie şi Întâmpinarea Domnului, urmează să fie ridicat pe terenul COSR de la Izvorani. În Occident mai există lăcaşuri similare în Italia, Spania, Franţa, Belgia, Olanda sau Germania", a spus părintele vicar Ioan Iordache.

Directorul juridic al COSR, Carmen Trocan, spune că pentru construirea bisericii au fost propuse trei proiecte. "Ni s-au înfăţişat trei proiecte de către Arhiepiscopie, urmează să ne hotărâm la un model. Dar trebuie reluate discuţiile, deoarece s-au succedat mai multe persoane la acest proiect", a adăugat Trocan.

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, consideră că a fost o idee comună COSR cu Arhiepiscopia Bucureştilor. "Este o iniţiativă, am vorbit cu Preafericitul, este o idee comună, o sinergie. E vorba de o capelă pentru sportivii care vin să se roage", a completat Morariu.

Campionul Olimpic de la Sydney, Mihai Covaliu, laudă iniţiativa construirii lăcaşului de cult. "În general sportivii sunt oameni credincioşi, sportul şi religia sunt strâns legate. Este lăudabilă iniţiativa de a se construi o capelă pentru sportivi la Izvorani. Mă duc să mă rog atunci când timpul îmi permite şi când simt nevoia", a subliniat Covaliu.

Judoka Alina Dumitru s-a arătat încântată de construirea paraclisului. "Este minunat, pentru că sportivii aflaţi în cantonamente ajung destul de greu la o biserică în oraş. Merg să mă rog, nu neapărat înainte de competiţii, ci când simt nevoia să mă liniştesc şi de sărbători", a menţionat Dumitru.

Preşedintele Comisiei de Etică a COSR, Ivan Patzaichin, a afirmat că şi în satele olimpice există lăcaşe de cult. "E foarte bine că se va construi o capelă la Izvorani. Şi în satele olimpice există aşa ceva", a precizat Patzaichin.

Directorul de marketing şi comunicare al COSR, Violeta Beclea Szekely, consideră că este o iniţiativă bună. "E o iniţiativă bună, pentru că în general sportivii apelează la Divinitate", a spus Beclea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici