Fabio Capello, cea mai puternică personalitate sportivă din Marea Britanie

Selecţionerul Angliei, Fabio Capello, a fost desemnat de publicaţia The Times cea mai puternică personalitate sportivă din Marea Britanie, tehnicianul italian depăşind în ierarhia de 100 de persoane nume precum Joseph Blatter, Alex Ferguson sau Bernie Ecclestone.

37 afișări
Imaginea articolului Fabio Capello, cea mai puternică personalitate sportivă din Marea Britanie

Fabio Capello, cea mai puternică personalitate sportivă din Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Capello (63 de ani), care a fost numit la conducerea naţionalei Angliei la sfârşitul anului 2007, a urcat pe primul loc în această ierarhie, realizată anual de publicaţia The Times, după ce în 2009 el ocupat poziţia a 8-a. "Urcând de pe locul 8 anul trecut pe prima poziţie în acest an, antrenorul reprezentativei de fotbal a Angliei demonstrează că nu se teme să se folosească de putere", scrie The Times.

Primele zece personalităţi din această ierarhie sunt următoarele:

1. Fabio Capello (selecţioner Anglia)

2. Joseph Blatter (preşedintele FIFA)

3. Sebastian Coe (preşedintele Comitetului de organizare a Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra)

4. Jeremy Darroch (preşedintele grupului media British Sky Broadcasting)

5. Wayne Rooney (jucător Manchester United)

6. Şeicul Mansour bin Zayed al-Nahyan (patron Manchester City)

7. Sir Alex Ferguson (antrenor Manchester United)

8. Richard Scudamore (preşedinte Premier League)

9. Lord David Maxim Triesman (preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal)

10. Bernie Ecclestone (patronul Formulei 1).

The Times a realizat şi o ierarhie a celor mai bogaţi 100 de oameni din sportul din Marea Britanie, primul loc revenindu-i patronului clubului Manchester City, şeicul Mansour bin Zayed al-Nahyan, cu o avere estimată la 17 miliarde de lire sterline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici