Federaţia internaţională de atletism a anunţat că suspendarea atleţilor ruşi de la Jocurile Olimpice de la Rio va fi menţinută: "Este o încălcare a drepturilor omului. Nu pot să tac"

Federaţia internaţională de atletism (IAAF) a anunţat, vineri, faptul că menţine suspendarea Federaţiei ruse de atletism (ARAF), ceea ce înseamnă că atleţii ruşi nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, conform TASS.

1491 afișări
Imaginea articolului Federaţia internaţională de atletism a anunţat că suspendarea atleţilor ruşi de la Jocurile Olimpice de la Rio va fi menţinută:  "Este o încălcare a drepturilor omului. Nu pot să tac"

Federaţia internaţională de atletism a anunţat că suspendarea atleţilor ruşi de la Jocurile Olimpice de la Rio va fi menţinută (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Consiliul IAAF s-a reunit la Viena pentru a decide dacă suspendarea va fi sau nu ridicată. În final, oficialii IAAF au decis ca suspendarea să rămână valabilă. Iniţial, suspendarea ruşilor a fost dictată în luna noiembrie a anului trecut, iar apoi a fost extinsă, în luna martie.

"Rezultatul votului membrilor consiliului IAAF a creat o situaţie fără precedent: atleţii ruşi nu vor putea să participe la cea de-a XXXI-a ediţie a Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio", a indicat ministerul într-un comunicat, declarându-se "foarte dezamăgit" de această decizie. Ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko, a declarat că Rusia va reacţiona cu siguranţă la adresa acestei decizii. Suspendarea a venit ca urmare a unui raport întocmit de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), care a semnalat un dopaj de stat.

Yelena Isinbaeva s-a declarat, la rândul său, nemulţumită de această decizie: "Este o încălcare a drepturilor omului. Nu pot să tac, voi lua măsuri. Mă voi adresa unei curţi a drepturilor omului", a afirmat Isinbaeva, conform New York Times.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici