Federaţia Rusă de Tenis a inclus-o pe Maria Şarapova pe lista sportivelor participante la Rio

Federaţia Rusă de Tenis a anunţat faptul că sportiva Maria Şarapova, care, în urma unui test antidoping, a fost depistată pozitiv cu Meldonium, a fost inclusă în lotul cu care Rusia va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, competiţie ce va începe în luna august, anunţă Tass.

1034 afișări
Imaginea articolului  Federaţia Rusă de Tenis a inclus-o pe Maria Şarapova pe lista sportivelor participante la  Rio

Federaţia Rusă de Tenis a inclus-o pe Maria Şarapova pe lista sportivelor participante la Rio

Regulamentul Jocurilor Olimpice susţine că ţările participante la competiţie, în proba de tenis, pot înscrie cele mai bine clasate patru jucătoare din ierarhia WTA. Oficialii ruşi le-au numit pe Svetlana Kuznetsova, Maria Şarapova, Anastasia Pavlyuchenkova şi Darya Kasatkina.

Cu toate acestea, participarea Mariei Şarapova la Jocurile Olimpice este pusă sub semnul întrebării. La începutul lunii martie, sportiva de 28 de ani a organizat o conferinţă de presă în care a anunţat că, în urma unui test antidoping, a fost depistată pozitiv cu Meldonium, substanţă care poate îmbunătăţi rezistenţa sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciţii, poate proteja împotriva stresului şi stimula activitatea şi funcţiile sistemului nervos. Acest medicament a intrat pe lista substanţelor interzise începând de pe 1 ianurie 2016.

Şarapova a fost suspendată provizoriu din toate competiţiile pe 12 martie, dar Federaţia Internaţională de Tenis nu a soluţionat, încă, procedura deschisă în urma mărturisirii rusoaicei. Preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis, Shamil Tarpishchev, le-a spus jurnaliştilor ruşi că un verdict ar putea veni abia după turneul de la Roland Garros.

Rusia a fost implicată, recent, într-un alt scandal de dopaj, privind JO de Iarnă de la Soci, ediţia 2014. Directorul laboratorului rusesc antidoping de la acea vreme, Grigory Rodchenkov, a mărturisit, conform New York Times, că zeci de atleţi ruşi, inclusiv 15 medaliaţi, au făcut parte dintr-un program de dopaj de stat pus la punct de autorităţile ruseşti pentru a asigura sportivilor din Rusia primul loc în clasamentul pe naţiuni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici