Preşedintele Federaţiei Germane de Atletism cere suspendarea sportivilor ruşi la JO de la Rio

Clemens Prokop, preşedintele Federaţiei Germane de Atletism a trimis, vineri, o scrisoare către Comitetul Olimpic Internaţional prin care solicită suspendarea participării sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice de la Rio din cauza scandalurilor de dopaj în care au fost implicaţi, anunţă Der Spiegel.

240 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Federaţiei Germane de Atletism cere suspendarea sportivilor ruşi la JO de la Rio

Preşedintele Federaţiei Germane de Atletism cere suspendarea sportivilor ruşi la JO de la Rio

Prokop i-a scris preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, înaintea unei şedinţe a Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), care va avea loc pe 17 iunie, dată la care se va stabili soarta sportivilor din Rusia în ceea ce priveşte participarea la JO de la Rio. În scrisoare sa, Prokop a menţionat faptul că sportivii din Germania sunt în continuare şocaţi de rapoartele recente în ceea ce priveşte dopajul atleţilor ruşi.

"Rezultatele testelor antidoping efectuate recent au indicat clar faptul că egalitatea şanselor nu a fost respectată de către sportivii ruşi. Acest lucru înseamnă că nu doar sportivii participanţi la Olimpiadă au fost înselaţi, ci şi Comitetul Internaţional Olimpic. Ca urmare a faptelor săvârşite, sportivii ruşi nu ar trebui să fie lăsaţi să participe la Jocurile Olimpice de la Rio", a scris Prokop în scrisoarea trimisă către Thomas Bach, potrivit jurnaliştilor nemţi.

Începând cu luna ianuarie, atunci când Maria Şarapova a organizat o conferinţă de presă în care anunţa că a picat un test antidoping, fiind depistată pozitiv cu Meldonium, peste 150 de sportivi, cu precădere din Rusia, au fost testaţi pozitiv cu aceeaşi substanţă.

În cele din urmă, Şarapova a fost suspendată de către ITF pentru doi ani.

Recent, Rusia a fost implicată într-un scandal de dopaj privind Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci din 2014. Grigory Rodchenkov, directorul laboratorului antidoping de la acea vreme care s-a ocupat de testarea a mii de sportivi, a declarat, că, personal, a dezvoltat un cocktail de trei substanţe interzise, care, mai apoi, a fost oferit atleţilor ruşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici