Federaţia Japoneză de Patinaj propune modificarea datei de desfăşurare a CM de patinaj artistic

Federaţia Japoneză de Patinaj a propus ca ediţia din 2011 a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic, programată pentru 21-27 martie, la Tokyo, să aibă loc la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie, după ce forul internaţional a anunţat că Japonia nu poate găzdui competiţia.

180 afișări
Imaginea articolului Federaţia Japoneză de Patinaj propune modificarea datei de desfăşurare a CM de patinaj artistic

Federaţia Japoneză de Patinaj propune modificarea datei de desfăşurare a CM de patinaj artistic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) doreşte ca aceste CM să aibă loc în Japonia, dacă este posibil. Le vom spune că ne dorim să găzduim această competiţie. Vom analiza în ce loc din ţară se poate desfăşura competiţia. Vrem să decidem asta cât mai repede posibil", a declarat preşedintele forului japonez, Seiko Hashimoto.

Aproximativ 55.000 de bilete au fost deja vândute pentru CM de patinaj artistic, care urmau să aibă loc la Yoyogi National Gymnasium, o sală construită la Tokyo cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1964 şi care nu a fost afectată de cutremurul din 11 martie.

Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) a anunţat, luni, că Japonia nu poate găzdui deocamdată Campionatele Mondiale de patinaj artistic, programate la Tokyo, precizând că o decizie în privinţa acestei competiţii va fi luată în perioada următoare.

"Având în vedere modul în care se desfăşoară evenimentele din Japonia, ISU îşi exprimă îngrijorarea faţă de securitatea tuturor participanţilor, spectatorilor şi a membrilor care ar fi trebuit să fie prezenţi în Japonia. Până nu se vor linişti lucrurile în această ţară, forul nostru, împreună cu Federaţia Japoneză de Patinaj, a luat în calcul sfaturile oferite de autorităţi şi am decis că desfăşurarea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic, programate în perioada 21-27 martie, nu este posibilă cel puţin până când situaţia din Japonia nu se va calma. În această perioadă, ISU evaluează posibilitatea ca acest eveniment să se dispute la o dată ulterioară sau într-un loc diferit. Aceleaşi măsuri se aplică şi Campionatului Mondial de patinaj artistic pe echipe, programat în perioada 14-17 aprilie la Yokohama", se arată în comunicatul semnat de preşedintele ISU, Ottavio Cinquanta.

La competiţia de la Tokyo urmau să participe şi românii Zoltan Kelemen şi Sabina Măriuţa, la probele individuale.

Cutremurul care a afectat, vineri, nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 8,9 potrivit institutului american de geofizică (USGS). Luni, două explozii s-au produs la nivelul reactorului 3 al centralei nucleare Fukushima 1. O explozie similară a avut loc sâmbătă la reactorul numărul 1 al centralei.

După cutremurul de vineri, au fost anulate mai multe evenimente sportive, între care şi maratonul internaţional de la Nagoya, la care urma să participe şi Lidia Şimon, şi meciul de fotbal Kashima Antlers - Sydney FC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici