FIFA a anunţat când va introduce sistemul de detectare automată a poziţiilor de offside

FIFA este pe cale să aducă încă o modificare semnificativă în jocul de fotbal, urmând să elimine posibilitatea erorilor umane, în ceea ce priveşte detectarea poziţiilor de offside.

391 afișări
Imaginea articolului FIFA a anunţat când va introduce sistemul de detectare automată a poziţiilor de offside

FIFA a anunţat când va introduce sistemul de detectare automată a poziţiilor de offside

Arsene Wenger, şeful departamentului de dezvoltare globală a fotbalului din cadrul FIFA, doreşte ca deciziile de offside să devină complet automate, eliminând decizia arbitrului asistent.

„Există o mulţime de posibilităţi", a declarat Wenger la o conferinţă de presă la Paris, citat de publicaţia Marca. „Trebuie să ţin lucrurile secrete, dar va exista o mare evoluţie în arbitraj.”

„Totul este studiat. Tehnologia poate chiar să determine cu o precizie de cinci sau şase centimetri dacă este sau nu offside".

Actualele reguli privind offside-ul continuă să provoace regulat controverse în fotbal, aşa cum s-a văzut recent în finala Ligii Naţiunilor, când Kylian Mbappe a marcat golul victoriei Franţei împotriva Spaniei.

Nici măcar VAR nu a ajutat la rezolvarea acestei probleme, Premier League încercând acum diferite grosimi ale liniilor pe care le trasează, pentru a pune capăt controverselor şi dezbaterilor.

FIFA îşi propune ca, până în 2022, să aibă un instrument eficient care să permită ca deciziile privind situaţia de offside să fie luate complet automat. Aceasta va testa şi va aproba tehnologia în 2022, ceea ce ar putea permite apoi implementarea acesteia la Cupa Mondială din 2022, din Qatar.

Trebuie remarcat, totuşi, că de regulă schimbările sunt aprobate de obicei în luna martie pentru a fi implementate în joc anul următor, ceea ce face ca 2023 să fie, cel mai probabil, momentul în care vom vedea aplicat în joc noul sistem de detectare automată a situaţiilor de offside.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici