Fiul lui Michael Schumacher, în Formula 2. Pentru ce echipă va concura Mick Schumacher, din 2019

Mick Schumacher (19 ani) va concura în Formula 2 în 2019, pentru echipa italiană Pertamina Prema.

468 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Michael Schumacher, în Formula 2. Pentru ce echipă va concura Mick Schumacher, din 2019

Fiul lui Michael Schumacher, Mick, în Formula 2. Pentru ce echipă va concura

Anunţul a fost făcut atât de cei de la Prema, pe reţelele de socializare, dar şi de fiul lui Michael Schumacher. Prema a terminat actualul sezon pe locul 5, cu 231 de puncte. Britanicii de la Carlin Motorsport s-au impus la constructori, cu un total de 383 de puncte acumulate.

Mick Schumacher a impresionat în Formula 3, iar acum va avea şansa de a concura în competiţia care propulsează piloţi spre "Marele Circ". În acest an, fiul lui Michael Schumacher a câştigat titlul european în Formula 3. "E un pas logic în cariera mea. Vreau să-mi îmbunătăţesc abilităţile şi să capăt mai mult experienţă. Aştept cu nerăbdare următorul sezon", a spus Mick Schumacher, citat de Sky Sports.

În trecut, pentru Prema au mai concurat Charles LeClerc şi Pierre Gasly. Amândoi sunt angrenaţi acum în Formula 1. LeClerc se va despărţi de Sauber în 2019 şi va trece în garajul Ferrari. De partea cealaltă, Gasly va pleca de la Toro Rosso la Red Bull Racing, echipa fanion a gigantului austriac. Serghei Şirotkin a mai făcut pasul, recent, spre F1, dar a fost anunţat de Williams Racing că trebuie să-şi caute alt angajament. Rusul a terminat anul pe ultimul loc la general, astfel că în 2019 va fi înlocuit de campionul din F2, George Russell. Şirotkin s-a arătat extrem de dezamăgit să părăsească Formula 1 după un singur sezon, însă monopostul Williams a fost unul complet nereuşit în 2018.

Tatăl lui Mick, Michael Schumacher, e liderul clasamentului all-time în ceea ce priveşte titlurile câştigate în Formula 1. De şapte ori a triumfat neamţul în "Marele Circ". În trecut, Mick a spus că a fost influenţat de rezultatele tatălui său: "A avut o mare influenţă asupra mea. După cum toată lumea ştie, este idolul meu. Sunt aici datorită lui. A jucat un rol foarte important în cariera mea". Michael Schumacher a concurat pentru prima oară în Formula 1 în 1991, în Marele Premiu al Belgiei, sub egida echipei Jordan-Ford. La momentul respectiv, legendarul pilot avea 22 de ani.

În vârstă de 49 de ani, Michael Schumacher s-a rănit grav în decembrie 20139, după un accident la schi, iar pentru foarte mult timp s-a aflat în comă. După mai multe operaţii şi luni petrecute în diferite instituţii medicale, germanul a fost mutat la locuinţa sa din Elveţia, una tranformată într-un adevărat spital, acolo unde e îngrijit de mai mulţi specialişti în neurologie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici