Florin Mergea se opreşte în semifinale la Roma

Perechea formată din Rohan Bopanna (India) şi Florin Mergea (România) a pierdut, sâmbătă seară, meciul cu dublul Vasek Pospisil/Jack Sock (Canada/SUA), scor 6-7 (4), 6-7 (2), în semifinalele turneului de tenis de la Roma, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 2.399.000 de euro.

221 afișări
Imaginea articolului Florin Mergea se opreşte în semifinale la Roma

Florin Mergea se opreşte în semifinale la Roma

Meciul a durat o oră şi 26 de minute. Pe durata partidei, dublul Bopanna/Mergea a servit 5 aşi şi a comis 4 duble greşeli. Indianul şi românul şi-au pierdut de două ori serviciul şi au câştigat doar două game-uri pe serviciul adversarilor, deşi au beneficiat de 12 şanse de break.

A fost a doua întâlnire directă dintre cele două echipe de dublu. În 2014, Bopanna şi Mergea s-au impus în faţa perechii Pospisil/Sock la Masters-ul de la Shanghai, scor 2-6, 6-3, 11-9.

Pentru parcursul în competiţia din Italia, perechea Rohan Bopanna/Florin Mergea va primi 360 de puncte în clasament şi un cec în valoare de 54.550 de euro.

Bopanna şi Mergea erau favoriţii cu numărul 6 la câştigarea trofeului de la Roma şi au trecut de dublul Benoit Paire/Joao Sousa (Franţa/Portugalia), scor 6-7 (5), 6-4, 10-8, în optimile de finală, şi de perechea Philipp Kohlschreiber/Viktor Troicki (Germania/Serbia), scor 6-3, 6-4, în sferturile de finală. În 2015, cei doi au fost eliminaţi în faza optimilor.

Bopanna (36 de ani) ocupă locul 13 în clasamentul mondial ATP la dublu, iar Mergea (31 de ani) se află pe poziţia a 14-a. În acest sezon, perechea româno-indiană a reuşit o finală la Sydney, optimi de finală la Australian Open şi finală în Masters-ul de la Madrid.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici