Cristina Dinu, victorie în calificările turneului WTA de la Nurnberg

Jucătoarea de tenis Cristina Dinu (locul 219 în clasamentul mondial) a câştigat, sâmbătă, meciul cu poloneza Katarzyna Piter (248 WTA), scor 6-3, 3-6, 6-2, în primul tur al calificărilor turneului de tenis de la Nurnberg, Germania, disputat pe zgură şi dotat cu premii de 250.000 de dolari.

1126 afișări
Imaginea articolului Cristina Dinu, victorie în calificările turneului WTA de la Nurnberg

Cristina Dinu, victorie în calificările turneului WTA de la Nurnberg (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

Meciul a durat două ore şi 33 de minute. Pe durata partidei, Cristina a servit doi aşi şi a comis două duble greşeli. Românca a avut un procentaj foarte bun al primului serviciu, 73%, dintre care 61% puncte câştigate cu primul serviciu şi doar 37% rata de reuşită a serviciului 2. Dinu şi-a pierdut de 5 ori serviciul şi a izbutit 7 break-uri.

Pentru accederea în următorul act al competiţiei din Germania, Cristina Dinu şi-a asigurat 10 puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 1.020 de dolari.

În ultimul tur al calificărilor turneului WTA International de la Nurnberg, Dinu o va înfrunta pe olandeza Kiki Bertens (24 de ani, locul 86 WTA). Bertens este cea mai bine clasată jucătoare din calificări.

Cristina Dinu (23 de ani) a evoluat doar în turnee de categorie inferioară (ITF) în acest sezon şi nu a bifat niciun meci pe tabloul principal al unui turneu WTA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici